Zece candidaţi vor să fie în Comitetul Reprezentanţilor la Fondul Proprietatea

A. A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 martie 2012

Zece candidaţi vor să fie în Comitetul Reprezentanţilor la Fondul Proprietatea

Zece candidaţi s-au înscris în lupta pentru Comitetul Reprezentanţilor la Fondul Proprietatea, după ce patru acţionari, printre care moştenitorii fostului industriaş Nicolae Malaxa Georgiei Palade van Dusen şi Philipe Palade, au propus revocarea acestuia în Adunarea Generală programată pentru 4 aprilie.

Fondul american de hedging Elliott Associates este cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea, cu o participaţie indirectă de 13,86% din acţiuni, prin companiile Manchester Securities şi Beresford, îi susţine pe preşedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, şi pe Piotr Rymaszewski, directorul general al societăţii de administrare a investiţiilor Octava NFI din Polonia.

City of London, care deţine circa 7% din acţiunile FP, l-a propus pentru comitet pe Julian Rupert Francis Healy, în prezent membru provizoriu, în locul lui Bogdan Drăgoi, care a demisionat după numirea sa în funcţia de ministru al Finanţelor Publice.

Actualul preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor şi şeful Oracle România, Sorin Mihai Mîndruţescu, se află şi el pe lista candidaţilor, fiind susţinut de firma cehă de brokeraj Wood & Company Financial Services.

Cristian Buşu, membru din actualul Comitet al Reprezentanţilor, candidează şi el pentru un nou mandat.

Totodată, pentru noul comitet mai concurează Dumitru Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor de pe Piaţa de Capital, susţinut de trei acţionari, şi Răzvan Mircea Milea şi Ilie Călugăru, care s-au autopropus.

Ieri, în ultima zi de înscrieri, pe lista candidaţilor au mai apărut Victor Cionga, managing partner la AZ Capital Advisors, susţinut de trei persoane fizice, şi Claudiu Doroş, vicepreşedintele SIF Moldova.

Comitetul Reprezentanţilor este format din patru membri şi un preşedinte, iar în prezent un loc este vacant, după demisia lui Bogdan Drăgoi, actualul ministru al Finanţelor. Alături de Mîndruţescu, Buşu şi Healy, din Comitet mai fac parte Doru-Petru Dudaş, director general în cadrul Mi­nisterului de Finanţe, şi Simion Dorin Rusu, consilier personal al fostului ministrului al Economiei Adriean Videanu.

Principalele atribuţii ale Comitetului Reprezentanţilor sunt să supravegheze administratorul Fondului, să convoace AGA, să aprobe bugetul de venituri şi cheltuieli, să monitorizeze investiţiile şi tranzacţiile majore din portofoliu şi să verifice atingerea ţintelor de randament. De asemenea, cei cinci pot recomanda acţionarilor încetarea contractului de administrare cu Templeton, dacă apreciază că o astfel de măsură va fi în avantajul acţionarilor.

Avocatul Ioana Sfârăială a câştigat, în luna decembrie, în instanţă anularea deciziei acţionarilor FP prin care a fost numit Fanklin Templeton în funcţia de administrator al Fondului. Fanklin Templeton a anunţat că a făcut recurs împotriva acestei decizii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb