Zelenski evocă un posibil ''summit de pace'' anul acesta

D.R.
Internaţional / 2 august 2023

Zelenski evocă un posibil ''summit de pace'' anul acesta

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat astăzi că speră ca în toamna acestui an să poată fi organizat un "summit de pace" care să pună capăt războiului pornit de Rusia contra ţării sale şi a estimat că discuţiile care se vor desfăşura săptămâna aceasta în Arabia Saudită sunt un pas în această direcţie, transmite Agerpres.

"Lucrăm pentru a face să se întâmple anul acesta", a spus Zelenski în faţa diplomaţilor ucraineni, referindu-se la un summit care să aducă pacea,conform sursei citate.

Zelenski a precizat: "Toamna este foarte aproape, dar încă mai este timp pentru a pregăti summitul şi pentru a implica majoritatea ţărilor lumii", a adăugat preşedintele ucrainean, care încearcă în prezent împreună cu aliaţii săi să construiască un sprijin internaţional cât mai larg pentru un "summit de pace" care să plece de la formula de pace dorită de Kiev, transmite sursa citată.

El a menţionat mai departe că aproximativ 40 de ţări vor fi reprezentate la discuţiile confidenţiale care vor fi găzduite sâmbătă şi duminică de Arabia Saudită la Jeddah şi care vor aborda planul de pace propus de Zelenski, plan care cere retragerea completă a trupelor ruse din Ucraina şi restabilirea graniţelor acestei ţări recunoscute internaţional, inclusiv cu peninsula Crimeea.Printre statele care vor fi reprezentate la discuţiile din Arabia Saudită se numără SUA, ţări europene, Egipt, Turcia, dar şi Brazilia şi India, apropiate de Rusia în grupul BRICS, relatează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E de noaptea mintii! Adica, circarul vrea sa adune niste state, care in absenta Rusiei de la discutie, sa vina la final cu un document care sa-i satisfaca toate pretentiile bolnave ale circarului: retragerea neconditionata a trupelor rusesti din Ucraina, inclusiv din Crimeea si plata despagubirilor de razboi!

    Pai, parca ziceati ca face minuni celebra voastra contraofensiva!  

    In acest caz sunt evidente 2 lucruri: 

    1. circarul sta foarte mult pe Netflix si fumeaza chestii halucinogene

    2. reprezentantii acelor state care vor participa la o asemenea parodie, se duc acolo doar pt a manca pe gratis preparate extrem de scumpe si pt a fi cazati in hoteluri de lux!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb