Zgonea şi Klemm au discutat chestiuni politice, dar şi despre modificări ale Codurilor penale

Politică / 14 mai 2016

Valeriu Zgonea (Sursa foto: Facebook)

Valeriu Zgonea (Sursa foto: Facebook)

Klemm: Propunerile de schimbare a cadrului ANI şi de "superimunitate" a avocaţilor nu susţin lupta anticorupţie

Implementarea Parteneriatului strategic, teme politice, modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală în baza directivelor europene au fost câteva dintre subiectele aflate pe agenda discuţiilor de vineri dintre preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, relatează Agerpres.

"Am avut o discuţie cu domnul ambasador al SUA în România cu privire la implementarea Parteneriatului strategic, am abordat chestiunile legate de palierul politic, cele legate de ce se întâmplă cu anumite modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală cerute de directivele europene, dar şi celelalte care pot să creeze regrese în progresele României, ce facem în chestiunile legate de modificările care pot lua din puterile Agenţiei Naţionale pentru Integritate, alte proiecte de legi care sunt importante. Mulţumiri foarte oneste din partea domnului ambasador cu privire la Ordonanţa 109 cu guvernanţa corporativă a instituţiilor publice şi companiilor publice, legile legate de achiziţiile publice, care creează deja un avantaj pentru toate societăţile care sunt în România, şi stadiul transparenţei şi predictibilităţii în adoptarea proiectelor de legi care se află pe agenda Camerei Deputaţilor", a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului, după întâlnirea sa cu ambasadorul american.

El a adăugat că Hans Klemm este la curent cu faptul că nu mai face parte din PSD şi că este posibil să nu mai ocupe funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi că i-a spus ambasadorului SUA că acum "este important pentru România ca paşii pe care i-a făcut în lupta anticorupţie să continue".

"Lupta anticorupţie nu a apărut de la partidele de dreapta în Europa, ci a apărut ca element de politică publică aparţinând partidelor de stânga, care întotdeauna reprezintă pe cei mai puţin avantajaţi de societate, pe cei care sunt în clasa de mijloc, dar şi sub clasa de mijloc. Lupta anticorupţie generează o economie solidă, generează mai mulţi bani la bugetul de stat şi generează încredere şi stabilitate între raporturile dintre cetăţeni şi politicieni. Poziţia mea a fost una de bun simţ, nu la adresa domnului preşedinte Dragnea, ci la adresa unor angajamente pe care noi le-am făcut ca societate românească credibilă pentru partenerii noştri strategici, dar şi pentru cetăţenii cărora le cerem votul o dată la 4 ani. Dacă în viaţă plăteşti pentru asta, îţi asumi ca politician un astfel de gest, dar este important să arătăm că această clasă politică este una conştientă de mesajul pe care cetăţenii ni l-au dat în diferite manifestări din lunile trecute şi care au cerut o reformă profundă a clasei politice", a încheiat Zgonea.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a mai declarat vineri, după întâlnirea cu Zgonea, că proiectele ce vizează schimbarea cadrului de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi acordarea unei "superimunităţi" avocaţilor sunt demersuri legislative care nu susţin lupta României împotriva corupţiei.

"Propunerea de a schimba radical cadrul de funcţionare al ANI, de a oferi imunitate extinsă avocaţilor - niciuna dintre aceste propuneri nu va susţine lupta României împotriva corupţiei", a susţinut Hans Klemm.

El a spus că, în prezent, România este un exemplu pentru ţări din regiune, precum Macedonia şi Republica Moldova, în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei.

"Dacă ne uităm la locul României în Europa, lupta împotriva corupţiei a evoluat semnificativ până la punctul în care este văzută ca exemplu. Sunt ţări care cer asistenţă din partea României pe tema anticorupţiei", a menţionat ambasadorul SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb