ZIARUL BURSA

21 ianuarie 2013
Ediţia din 18.09.2024
Oferta Transgaz, gata până la sfârşitul lunii aprilie

Oferta Transgaz, gata până la sfârşitul lunii aprilie

A.T.Piaţa de Capital / 21 ianuarie 2013

UPDATE 10:30: Acţionarii NABUCCO au semnat acorduri de cooperare şi opţiuni de participare la capital cu partenerii Shah Deniz 

Acţionarii NABUCCO au semnat acorduri de cooperare şi opţiuni de participare la capital cu partenerii Shah Deniz, se arată într-un raport curent remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acordul vizează: cooperarea stânsă în vederea alinierii programelor de execuţie şi dezvoltare a proiectelor NABUCCO Vest şi Shah Deniz II, finanţarea în comun a costurilor de dezvoltare a NABUCCO Vest până la decizia selecţiei conductei pentru ruta europeană de livrare a gazelor de la Shah Deniz şi acordarea de către SOCAR, BP, Statoil şi Total de opţiuni pentru a prelua o participaţie de 50 % în proiect, în noua structură de acţionariat NABUCCO Gaz Pipeline International GmbH (NIC), în urma deciziei pozitive de selectare a conductei NABUCCO Vest de către Consorţiul Shah Deniz.

"Ne confruntăm cu o piaţă haotică, total nereglementată"

COZAR CONSTANTIN, DIRECTOR GENERAL ADJUNCT FEPA BÂRLAD: "Ne confruntăm cu o piaţă haotică, total nereglementată"

EMILIA OLESCUPiaţa de Capital / 21 ianuarie 2013

Societatea comercială FEPA Bârlad, care produce o gamă largă de echipamente şi produse menite să automatizeze procesele tehnologice industriale este o societate cu capital integral privat, având o vechime de peste 30 de ani pe piaţa de profil.

Cozar Constantin, directorul general adjunct al societăţii din Bârlad, ne-a spus, în cadrul unui interviu, că, pentru FEPA, "ultimii patru ani nu au fost deloc uşori, dat fiind că afacerile clienţilor tradiţionali au avut de suferit". Cel mai greu moment prin care a trecut compania a fost în 2009, când aceasta şi-a cerut insolvenţa, în vederea reorganizării afacerii şi reeşalonării datoriilor pe care le avea la vremea respectivă, de peste 30 de milioane de euro. În momentul intrării în procedura de insolvenţă, societatea a fost suspendată de la tranzactionare.

Titus Corlăţean, ministrul de Externe

Titus Corlăţean: Operaţiunea din Algeria este terminată

F. A.Politică / 21 ianuarie 2013

UPDATE 12:55: Ambasadorul Algeriei la Bucureşti a declarat că nu a fost nicio eroare de comunicare din partea autorităţilor din ţara sa privindu-i pe ostaticii români de la In Amenas 

Ambasadorul Algeriei la Bucureşti, Habib Chawki Hamraoui, a declarat, astăzi, că nu a fost nicio eroare de comunicare din partea autorităţilor din ţara sa privindu-i pe ostaticii români de la In Amenas, potrivit surselor de presă.

Acesta a susţinut că au fost transmise informaţii clare despre starea ostaticilor.

Declaraţia ambasadorului a fost făcută în contextul în care Titus Corlăţean, ministrul de Externe al ţării noastre, a declarat, sâmbătă, că autorităţile române nu au primit la acel moment informaţii legate de modul în care a murit cetăţeanul român luat ostatic în Algeria şi că ministrul algerian de Externe l-a informat că operaţiunea din această ţară era terminată.

Cine este Orna Berry: Născută în Ierusalim în 1949, Orna Berry a studiat matematica şi statistica, a absolvit Universitatea din Haifa şi masterul de la Universitatea din Tel Aviv. În 1977 s-a mutat în Statele Unite pentru a-şi continua studiile. Berry, care are în prezent trei copii şi patru nepoţi, şi-a luat doctoratul de la Universitatea Southern California (USC).Pe timpul şederii în California, Berry a cooperat cu cei mai importanţi informaticieni din lume, inclusiv profesorii Len Kleinrock de la UCLA, care a dezvoltat precursorul internetului, Jerry Estrin de la UCLA, care a construit primul computer în afara SUA şi Marii Britanii (Weizac la Institutul Weizmann din Israel), precum şi Len Adelman de la USC (Adelman este "A" din RSA, cel mai cunoscut sistem de criptare cu cheie publică), autorul de cărţi de informatică Ellis Horowitz şi expertul în simţul vizual al maşinilor Gerard Medioni.

Orna Berry: 500.000 de atacuri cibernetice oprite de "EMC"

RIVKA BOROCHOVInternaţional / 21 ianuarie 2013

Acest lucru ar echivala cu 7,5 miliarde dolari în costuri scutite de instituţiile financiare  

Berry: "Computerele nu sunt un înlocuitor pentru mintea umană"

Ancheta în cazul "Red October", recent prezentat de către firma Kaspersky, a adus în atenţie fragilitatea sistemelor de apărare împotriva atacurilor cibernetice.

"Criza economică ne-a lovit în primul trimestru al anului 2009, dar nu atât de dur, pentru că am reuşit să păstrăm echipa întreagă iar angajaţii au înţeles că vor munci mai mult, pentru aceeaşi răsplată", ne-a declarat Tiberiu Argint.

CU UN SINGUR SHOWROOM, DE 10 ANI, ÎN ŢARA NOASTRĂ, "Bang&Olufsen": "Ne dorim ca în acest an să ne extindem în zona de vest a ţării"

MIHAELA DALAR STANCACompanii / 21 ianuarie 2013

Brandul danez "Bang&Olufsen" (B&O), producător de echipamente audio/video de lux, va împlini în curând un deceniu de existenţă pe piaţa din ţara noastră - zece ani în care situaţia economică s-a "jucat" cu cifra de afaceri a companiei mici, dar cu pretenţii mari, după cum ne-a explicat Tiberiu Argint, reprezentant " Bang&Olufsen România".

Dopajul, industria de milioane de euro care produce campioni de mucava

SPORT ŞI BANI Dopajul, industria de milioane de euro care produce campioni de mucava

DAN NICOLAIESport / 21 ianuarie 2013

Scandalul iscat în jurul fostei mari vedete a ciclismului, americanul Lance Armstrong, redeschide dezbaterea despre una din marile probleme ale sportului actual: dopajul. Devenit o adevărată industrie care scoate pe bandă rulantă campioni de mucava, dopingul poate distruge definitiv ideea de sport, mai ales că invariabil cei care apelează la aceste "stimulente" de performanţă au, mai devreme sau mai târziu, grave probleme de sănătate.

Obelix în ţara capitalismului real

Cristian PîrvulescuEditorial / 21 ianuarie 2013

Cristian Pîrvulescu

candalul Depardieu a atras atenţia nu doar asupra strategiei evazioniste a aşa numiţilor exilaţi fiscali, nu doar asupra unei stări de spirit privind spaţiul public, ci şi a modului în care se manifestă simbolic "capitalismul".

Botiş a demisionat din funcţia de preşedinte al PDL Bistriţa

Politică / 21 ianuarie 2013

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, afirmă că fostul ministru al Muncii Ioan Botiş, care este "o mare dezamăgire", a demisionat din funcţia de preşedinte al PDL Bistriţa, iar dacă nu ar fi făcut-o ar fi fost revocat, "pentru că nu a fost deloc implicat în actul electoral din decembrie 2012", conform Mediafax.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Moneda naţională, apreciere de 1%, săptămâna trecută

Moneda naţională, apreciere de 1%, săptămâna trecută

Elena VoineaBănci-Asigurări / 21 ianuarie 2013 /

Vineri, leul a făcut un pas înapoi faţă de euro  

Moneda naţională s-a apreciat, săptămâna trecută, cu 1% faţă de euro, ca urmare a introducerii obligaţiunilor noastre în indicele pentru pieţele emergente al JP Morgan. Vineri însă, leul s-a...

Investiţiile străine la unsprezece luni, mai mari cu 3,74%

Investiţiile străine la unsprezece luni, mai mari cu 3,74%

ALEXANDRU SÂRBUMacroeconomie / 21 ianuarie 2013 /

Ţara noastră a înregistrat, în primele unsprezece luni ale anului trecut, investiţii străine directe în valoare de 1,440 miliarde euro, faţă de 1,388 milioane euro, în perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat al Băncii...

Bursa a atins maximul ultimelor zece luni

BVB Bursa a atins maximul ultimelor zece luni

Piaţa de Capital / 21 ianuarie 2013

Bursa de la Bucureşti a crescut uşor vineri, cu 0,82%, pentru a treia zi consecutiv, şi a încheiat la cel mai ridicat nivel din ultimele zece luni, într-o piaţă unde lichiditatea a fost susţinută în principal de deal-uri cu acţiunile Fondului...

OPINII  Optimism de import

DRAGOŞ CABAT, analist efin.roEditorial / 21 ianuarie 2013

În România am ajuns să importăm orice - şi aceasta nu este vestea bună privind economia ţării noastre - de la produse agricole din Grecia, Israel ori alte ţări semi-d eşertice, până la sportivi din Portugalia sau America Latină, forţă de muncă...

"Sony" îşi vinde sediul din New York

"Sony" îşi vinde sediul din New York

Alina VasiescuInternaţional / 21 ianuarie 2013

Divizia americană a companiei japoneze "Sony" Corp. a decis să-şi vândă sediul din New York către un consorţiu condus de "Chetrit Group", care oferă în schimb 1,1 miliarde dolari. "Chetrit Group" este coproprietarul Willis...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 21.01.2013

V.R.Revista Presei / 21 ianuarie 2013

FINANCIAL TIMES

Nokia Siemens vrea să vândă obligaţiuni de 700 milioane euro

Producătorul de echipamente de telefonie Nokia Siemens Networks se va orienta către pieţele publice, pentru prima oară, pentru finanţare, urmărind să lanseze o...

After eleven months, foreign investments are up 3.74%

After eleven months, foreign investments are up 3.74%

ALEXANDRU SÂRBU (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 21 ianuarie 2013

In the first eleven months of last year, Romania has seen direct foreign investments of 1.440 million Euros from non-residents, compared to 1.388 million Euros, in the similar period of last year, according to a press release of the National Bank...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo