ZIARUL BURSA

02 noiembrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Comvex - o "afacere de familie" pentru Dan Drăgoi

MAJORARE DE CAPITAL SAU DISTRIBUŢIE ASCUNSĂ A PROFITULUI? Comvex - o "afacere de familie" pentru Dan Drăgoi

George MarinescuPiaţa de Capital / 2 noiembrie 2020

Conform unor informaţii şi documente intrate în posesia ziarului BURSA, Dan Drăgoi şi Viorel Panait ar fi disimulat, sub forma unei majorări de capital, preluarea companiei Comvex Peste 4 milioane din noile acţiuni subscrise au fost cumpărate în 2016 de soţiile celor doi Afacerea s-a derulat în detrimentul mai multor companii, printre care se numără şi firma elveţiană Davira  

În 11 noiembrie 2020, la Tribunalul Constanţa are loc o nouă înfăţişare în dosarul majorării de capital de la Comvex

Investiţiile în Portul Constanţa reprezintă o necesitate pentru noi, dar modul în care se derulează unele dintre ele ridică numeroase semne de întrebare pe care instituţiile statului nu par dispuse să le elucideze.

Datoriile companiilor petroliere nord- americane, la nivel record

FALIMENT AMERICAN: Datoriile companiilor petroliere nord- americane, la nivel record

A.V.Internaţional / 2 noiembrie 2020

84 de societăţi de profil din America de Nord au solicitat plasarea sub protecţia Legii falimentului în 2020, iar datoria acestora însumează 

89 de miliarde de dolari

Numărul de falimente va continua să crească în acest an, datoria companiilor în cauză fiind aşteptată să treacă de 100 de miliarde de dolari

Datoria asociată falimentelor înregistrate anul acesta în sectorul petrolului şi gazelor din America de Nord a atins un nivel maxim istoric şi urmează să crească în continuare, pe măsură ce valul de solicitări de plasare sub protecţia Legii falimentului nu se opreşte, conform unui raport al Rystad Energy, care analizează datele din industria de profil, furnizate de firma de avocatură Haynes and Boone LLP.

Contrapartea Centrală, cu un pas mai aproape de autorizare

Contrapartea Centrală, cu un pas mai aproape de autorizare

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 2 noiembrie 2020

Adrian Tănase, BVB: "Data de 1 octombrie poate fi considerată începutul implementării CCP-ului în România, exclusiv prin prisma iniţierii colaborării cu CC&G, având drept obiectiv final întocmirea dosarului de autorizare" Rodica Popa, CCP.RO: "Suntem în stadiul de analiză şi clarificare a condiţiilor aplicabile produselor bursiere şi tranzacţiilor aferente ce vor face obiectul proceselor de compensare şi decontare" Victor Ionescu, OPCOM: "Iniţierea colaborării CCP.RO cu CC&G trebuie să fie pusă încă de la început sub semnul dezvoltării serviciilor de compensare a tranzacţiilor cu energie" 

Proiectul Contrapărţii Centrale (CCP), entitate în absenţa căreia nu poate să funcţioneze o piaţă prin care să se tranzacţioneze instrumente financiare derivate, a intrat într-o nouă fază la începutul acestei luni, odată cu iniţierea colaborării dintre CCP.RO Bucharest şi Cassa di Compensazione e Garanzia SpA (CC&G), parteneriat ce a fost semnat la finele lunii iulie.

Pandemia loveşte din nou cotaţiile de la BVB

ANALIZĂ SĂPTĂMÂNALĂ Pandemia loveşte din nou cotaţiile de la BVB

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 2 noiembrie 2020

Scădere de peste 3% pentru BET-XT, care coboară la minimul ultimelor cinci luni Dragoş Mesaroş, Goldring: "Văd o rezistenţă la 8.800 de puncte pentru BET, care nu cred că va fi depăşită în următoarele două-trei săptămâni" 

Corecţia trendului ascendent demarat în primăvara acestui an s-a adâncit săptămâna trecută, toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) întregistrând scăderi semnificative, într-un mediu nefavorabil activelor de risc în pieţele internaţionale.

Pielea în băţ

Gheorghe PipereaMiscellanea / 2 noiembrie 2020

Gheorghe Piperea

Capitalismul industrial (unde industria = activitate umană productivă, benefică pentru individ şi pentru comunitate), mai precis capitalismul meritoriu, este despre asumarea riscurilor şi a res­ponsabilităţilor 1.

Vaccinul nu mai este o utopie, au fost avansate date de lansare/livrare

Vaccinul nu mai este o utopie, au fost avansate date de lansare/livrare

O.D.Miscellanea / 2 noiembrie 2020

Întrebările legate de un vaccin pentru noul coronavirus au devenit tot mai puţine, în următoarele două - trei luni urmând să fie livrate primele doze. Moderna pregăteşte lansarea oficială a posibilului său vaccin pentru Covid-19 potrivit raportului financiar trimestrial publicat de compania americană de biotehnologie.

FLORIN CÎŢU: "România nu are o problemă cu datoria"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 2 noiembrie 2020

Îndatorarea este cea mai bună dintre alternative, dat fiind contextul crizei Covid-19, conform lui Cîţu Majorarea taxelor ar "omorâ economia", spune ministrul Finanţelor Cîţu: "Trebuie să facem tot posibilul să ţinem economia deschisă cât mai mult posibil" 

România nu are o problemă cu datoria publică în condiţiile în care ţara noastră are una dintre cele mai mici poveri ale datoriei din lume în raport cu dimensiunea PIB, cu mult sub media pieţelor emergente, a declarat, vineri, ministrul de Finanţe Florin Cîţu, în cadrul unei conferinţe. Îndatorarea este cea mai bună soluţie pe termen scurt, explică ministrul, adăugând că banii vor fi plătiţi de pe urma creşterii economice din viitor.

Comvex SA - rezultatele financiare în 2019

VALENTIN M. IONESCUPiaţa de Capital / 2 noiembrie 2020

VALENTIN M. IONESCU

După 3 ani de creştere susţinută, în primele 6 luni ale anului 2020, cifra de afaceri a firmei Comvex SA s-a contractat cu aproximativ 36% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019. Veniturile din exploatare au scăzut cu 31.4% comparativ cu semestrul întâi din 2019, în condiţiile în care cheltuielile din exploatare au rămas relativ constante în termeni nominali (+0,5%), conform datelor din bilanţ.

Vor ieşi urmaşii sclavilor din America de pe "plantaţia democrată"?

Călin Rechea Politică / 2 noiembrie 2020

Călin Rechea

"Dacă ai o problemă în a-ţi da seama pe cine să votezi între mine şi Trump, atunci nu eşti negru", a declarat Joe Biden la sfârşitul emisiunii radiofonice "The Breakfast Club", din luna mai 2020, prezentată de Lenard Larry McKelvey, cunoscut sub numele "Charlamagne tha God".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Corpul politicii şi politica corpului

Cristian PîrvulescuEditorial / 2 noiembrie 2020

Cristian Pîrvulescu

Comparaţia între corpul uman şi cel politic este un loc comun. Nu doar în gândirea politică mai veche sau mai nouă, ci şi în percepţia publică. Vorbim, de exemplu, despre "capul statului", despre "funcţiile statului", despre...

Rachetele antinavă, un nou măr al discordiei

Rachetele antinavă, un nou măr al discordiei

George MarinescuMiscellanea / 2 noiembrie 2020

Ministerul Apărării a lansat o platformă - Inforadar - pentru ştirile corecte din domeniul apărării Angajaţii MApN susţin că procedura privind rachetele antinavă a fost anulată, deoarece compania franceză MBDA nu a mai dorit continuarea...  

MACRO NEWSLETTER 2 Noiembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 2 Noiembrie 2020

Macroeconomie / 2 noiembrie 2020

Preţurile de consum din Belgia şi-au temperat creşterea anuală în octombrie 2020, până la 0,7%, de la 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după o scădere de 0,4% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat...

PLASAMENTE ALTERNATIVE Avangarda is back in town

Marius TiţaInvestiţii Personale / 2 noiembrie 2020

Marius Tiţa

Este un lucru bine ştiut că românii sunt prezenţi la loc de cinste în avangarda artistică, chiar în epicentrul ei, la Paris, la începutul secolului trecut. Primele semne au fost, totuşi, în România, unde Victor Brauner, Tristan Tzara, Jacques...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo