ZIARUL BURSA

29 mai
Ediţia din 15.08.2024
Conform directorului general al TeraPlast, Alexandru Stânean, investiţia în fabrica PVC se ridică la circa 3,5 milioane de euro.

CORESPONDENŢĂ DIN BUDAPESTA Alexandru Stânean, TeraPlast: "Vrem să fim lideri pe orice piaţă; nu am venit în Ungaria să facem figuraţie"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 29 mai

"Infrastructura din Ungaria ne permite să fim eficienţi pe o rază de două-trei ţări" 

TeraPlast ţinteşte poziţia de lider al pieţei ţevilor de canalizare, aducţiune apă şi aducţiune gaz din Ungaria, acolo unde producătorul de materiale de construcţii din Bistriţa a achiziţionat, recent, Grupul Wolfgang Freiler, conform declaraţiilor lui Alexandru Stânean, directorul general al Grupului TeraPlast, făcute cu ocazia unei conferinţe la Budapesta.

Marius Pandel, President of the Board în cadrul companiei, a subliniat: "Acesta este un proiect de suflet al nostru, de aceea se şi numeşte AnimaWings - «Suflet cu aripi» sau «Aripile sufletului». Noi vrem o alternativă la low cost, nu vrem să fim o companie low cost, ci o companie smart şi să oferim respect clientului, în primul rând prin flota de avioane pe care o aducem".

Marius Pandel: "AnimaWings vrea să aducă o alternativă, nu concurenţă, în sectorul aviaţiei"

Emilia OlescuCompanii / 29 mai

"Anima este proiectul nostru de suflet, bazat pe calitatea serviciilor şi pe satisfacţia pasagerilor", spune Marius Pandel, President of the Board în cadrul companiei Dan Andrei, Flight Operations Director: "Fiecare leu cheltuit trebuie să se regăsească în ceva, iar la noi se regăseşte în siguranţă" "Nu ne simţim ameninţaţi de AI; tehnic, este posibil ca avionul să plece de la sol fără echipaj, doar că nu ştiu dacă pasagerul este pregătit pentru acest lucru", subliniază specialistul  

Sursa foto: facebook / Bucharest Airports

Salariaţii CNAB au rămas fără contract colectiv de muncă

F.A.Companii / 29 mai

Salariaţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) au rămas fără contract colectiv de muncă (CCM) şi, deşi noul CCM a fost negociat cu directorul general al CNAB, lipsa unui Consiliu de Administraţie (CA) complet face imposibilă semnarea documentului, potrivit sindicatului societăţii, citat de Agerpres.

VTEX România, parteneriat strategic cu retailerul german OBI

VTEX România, parteneriat strategic cu retailerul german OBI

George MarinescuCompanii / 29 mai

VTEX România, care este sucursală a companiei VTEX (NYSE: VTEX), platformă enterprise de comerţ digital cu ajutorul căreia brandurile şi retailerii îşi gestionează operaţiunile de comerţ la nivel global, a anunţat, ieri, atragerea în portofoliul de clienţi a companiei germane OBI, unul din principalii retaileri multinaţionali pe segmentul Do It Yourself (DIY), pentru care a pregăt o nouă platformă online dezvoltată pentru businessul de bricolaj.

Preţul grâului, la cel mai ridicat nivel din ultimele 15 luni

Preţul grâului, la cel mai ridicat nivel din ultimele 15 luni

A.V.Internaţional / 29 mai

Cotaţia futures a grâului a atins, săptămâna aceasta, la Bursa din Paris, cel mai ridicat nivel din ultimele 15 luni, pe fondul intensificării temerilor legate de livrările din zona Mării Negre, după reducerea estimărilor privind recoltele din Rusia şi Ucraina, ca urmare a vremii secetoase persistente, anunţă Reuters.

Efervescenţă de candidaţi la alegerile locale şi europarlamentare

Efervescenţă de candidaţi la alegerile locale şi europarlamentare

George MarinescuPolitică / 29 mai

Alegerile locale şi europarlamentare din 9 iunie a constituit un nou prilej pentru peste 200.000 de cetăţeni să îşi depună candidatura pentru funcţia de primar, consilier local, consilier judeţean, preşedinte al consiliului judeţean sau deputat în Parlamentul European, potrivit datelor prezentate ieri, în cadrul unei conferinţă de presă de Toni Grebă, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente.

Bookfest: 200 de expozanţi, 150 de edituri, 400 de evenimente

Bookfest: 200 de expozanţi, 150 de edituri, 400 de evenimente

O.D.Cultură / 29 mai

Iubitorii de carte au un sfârşit de săptămână fericit. Ediţia a XVII-a a Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2024, care se va desfăşura între 29 mai şi 2 iunie, în Pavilionul B2 de la Romexpo, reuneşte 200 de expozanţi, 150 de edituri din toată România, edituri şi din Republica Moldova, care vor organiza peste 400 de evenimente.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 29 Mai 2024

Macro Newsletter 29 Mai 2024

Macroeconomie / 29 mai

Încrederea mediului de afaceri din Germania a rămas stabilă în luna mai 2024, pe fondul aşteptărilor de creştere. Indicele încrederii s-a menţinut la 89,3 puncte, cel mai ridicat nivel din ultimele 12 luni, în condiţiile în care indicele...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo