ZIARUL BURSA

12 iulie
Ediţia din 15.08.2024
"Legăturile istorice între două ţări au puterea de a uni oamenii şi de a construi punţi durabile de colaborare"

"Legăturile istorice între două ţări au puterea de a uni oamenii şi de a construi punţi durabile de colaborare"

A consemnat George MarinescuCompanii / 12 iulie

(Interviu cu Dana Gruia Dufaut, Avocat asociat coordonator la Gruia Dufaut şi Asociaţii) 

Reporter: Care este opinia dumneavoastră privind modul în care este reglementat mediul antreprenorial din România?

Dana Gruia Dufaut: Reglementarea mediului antreprenorial reflectă un cadru în constantă evoluţie, caracterizat de provocări considerabile.

"Oferim soluţii de mobilitate sustenabilă, complete şi personalizate pe nevoile partenerilor"

"Oferim soluţii de mobilitate sustenabilă, complete şi personalizate pe nevoile partenerilor"

A consemnat George MarinescuCompanii / 12 iulie

(Interviu cu Răzvan Roşculeţ, Director Comercial ARVAL) 

Reporter: Cum se prezintă piaţa românească în ceea ce priveşte leasingul auto operaţional? Care sunt tendinţele din acest moment în leasingul operaţional?

Răzvan Roşculeţ: Piaţa din România este una aflată încă într-un proces de maturizare, atât din perspectiva clienţilor, care apelează tot mai mult la acest tip de serviciu, cât şi din cea a companiilor care îl oferă, companii care trebuie să inoveze şi să se adapteze solicitărilor din ce în ce mai personalizate.

"Clienţii noştri au beneficiat de o creştere medie a volumului de producţie de 20% în 3-4 luni, cu aceleaşi resurse umane şi materiale"

"Clienţii noştri au beneficiat de o creştere medie a volumului de producţie de 20% în 3-4 luni, cu aceleaşi resurse umane şi materiale"

A consemnat George MarinescuCompanii / 12 iulie

(Interviu cu Adrian Oprea, Senior Consultant la Avo Lean Consulting) 

Reporter: Eficienţă şi eficacitate sunt ideile principale care vă ghidează activitatea. La ce se referă acestea?

Adrian Oprea: Într-adevăr, eficienţa şi eficacitatea sunt liniile directoare pe care le urmez pentru a-mi ajuta clienţii. Eficienţa în­seamnă să fac mai repede şi mai bine. Când fac "mai repede" produc mai mult în unitatea de timp şi rezultă costuri mai mici, pe produs, cu forţa de muncă, cu energia, etc.

"NATO 75", acasă la omul de rînd

Cornel CodiţăEditorial / 12 iulie

Cornel Codiţă

Trei sferturi de secol reprezintă o viaţă lungă. Pentru o instituţie internaţională este un record. Pentru o alianţă politică şi militară este ceva care ţine de excepţional.

Sursa foto: facebook/UEFA EURO 2024

EURO 2024: finala de 2,5 miliarde de euro

Octavian DanSport / 12 iulie

Spania şi Anglia vor disputa finala EURO 2024, duminică, la Berlin. Spania a fost surpriza frumoasă a turneului, evoluând la nivel înalt în fiecare meci, Anglia a reuşit un singur meci bun, în semifinale, dar confirmă calculele Inteligenţei Artificiale, care o credita cu cele mai mari şanse la câştigarea trofeului înainte de startul turneului.

Tranzacţii imobiliare de 491 milioane euro în primul semestru al anului 2024

Tranzacţii imobiliare de 491 milioane euro în primul semestru al anului 2024

George MarinescuCompanii / 12 iulie

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacţii imobiliare de 419 milioane euro în România, de peste două ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut (când valoarea totală a tranzacţiilor pe primele şase luni a fost de 167 milioane euro), iar sectorul construcţiilor a atins maxime istorice, stimulat de investiţiile masive din fonduri UE şi de o piaţă privată foarte activă, au declarat, ieri, experţii companiei Colliers, în cadrul unei conferinţe de presă în care au prezentat perspectivele pieţei imobiliare pe anul în curs.

Mathieu Bauduin ne-a spus, recent, în cadrul unui interviu, că progresele recente înregistrate în domeniul Inteligenţei Artificiale Generativă (GenAI) deschid calea pentru interacţiuni cu adevărat personalizate şi naturale cu clienţii.

Leroy Merlin se concentrează pe expansiunea reţelei de magazine, pe digitalizare şi pe sustenabilitate

Emilia OlescuCompanii / 12 iulie

Leroy Merlin, membră a Grupului francez ADEO, are o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat în construcţii, decoraţiuni şi grădinărit. Cu 21 de magazine în ţara noastră, Leroy Merlin are aproape 3500 de angajaţi, în 15 oraşe - Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Ploieşti, Braşov, Constanţa, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Bacău, Iaşi, Timişoara, Oradea, Târgovişte şi Arad.

Franţa, al treilea partener comercial al României

Franţa, al treilea partener comercial al României

George MarinescuCompanii / 12 iulie

Peste 4150 de companii franceze activează în România 11,6 miliarde euro - valoarea schimburilor comerciale înregistrate anul trecut Pe relaţia cu România, Franţa înregistrează un deficit comercial de 1,2 miliarde euro Mihai Ionescu, preşedintele ANEIR: "Avem nevoie de o cultură antreprenorială pe care să o armonizăm cu investitorii francezi"  

Franţa, a doua patrie pentru mulţi artişti români

Franţa, a doua patrie pentru mulţi artişti români

Octavian DanCultură / 12 iulie

Colaborarea culturală în­tre România şi Franţa a fost la cel mai înalt nivel în ultimii două sute de ani. Ţara noastră a avut numeroşi scriitori, artişti plastici, muzicieni care au trăit şi creat în Franţa, lăsând o amprentă semnificativă asupra culturii şi literaturii internaţionale. Dintre aceştia merită amintiţi Constantin Brâncuşi, Isidor Goldstein, Eugen Ionesco, Emil Cioran, dar şi dadaiştii, care se remarcă prin contribuţiile lor unice şi influenţele durabile.

Servier: Programele de investiţii în noi terapii sunt gândite pentru a produce o nouă entitate moleculară la fiecare trei ani

Servier: Programele de investiţii în noi terapii sunt gândite pentru a produce o nouă entitate moleculară la fiecare trei ani

Companii / 12 iulie

În anul 2024, Servier marchează 32 de ani în România, fiind una dintre primele companii farmaceutice globale care şi-au deschis operaţiunile în ţară noas­tră. La nivel global, Servier este reprezentat de un grup de companii independent, fiind guvernat de o fundaţie non-profit, Fondation Internationale de Recherche Servier (FIRS). Unică în industria farmaceutică, această structură de guvernanţă a Grupului îi conferă păstrarea independenţei, garantează o viziune pe termen lung şi permite companiei să ia deciziile proprii, independente, privind reinvestirea profiturilor.

Ilustraţie după o idee de Eugen Mihăescu

Din nou în fierbere, la 14 iulie

George MarinescuInternaţional / 12 iulie

Franţa e în fierbere din nou în 14 iulie, după ce situaţia politică a devenit una volatilă în urma deciziei preşedintelui Emmanuel Macron de a dizolva Adunarea Naţională şi a convoca alegeri parlamentare anticipate în 30 iunie şi 7 iulie 2024. Preşedintele Macron şi-a anunţat decizia după ce partidul său, Ensemble, a înregistrat un eşec usturător la alegerile europarlamentare din 9 iunie, când pe primul loc s-a clasat formaţiunea politică Rassemblement National, de extremă dreaptă, condusă de Marine Le Pen, care a obţinut 32% din voturile exprimate, iar pe locul al patrulea s-a clasat, cu 9,2% din voturi, partidul politic de extremă stângă, France Inssoumise, condus de Jean Luc Melenchon.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 12 Iulie 2024

Macro Newsletter 12 Iulie 2024

Macroeconomie / 12 iulie

Preţurile de consum din Cehia şi-au temperat creşterea anuală în luna iunie 2024, până la 2%, de la 2,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%, după o stagnare în luna anterioară.

BET marchează un nou record istoric

BVB BET marchează un nou record istoric

A.I. Piaţa de Capital / 12 iulie

Acţiunile Electrica - pe prima treaptă în topul rulajului  

Indicele BET, ce grupează cele mai lichide douăzeci de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a avut o creştere de 0,44%, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, la 18.513...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo