ZOLTAN TESZARI, DESPRE ÎNREGISTRĂRILE PREZENTATE DE ANTENA 3: "Pe Traian Băsescu nu l-am cunoscut niciodată, iar conversaţiile au fost trunchiate"

S.A.
Companii #Telecomunicaţii / 20 mai 2017

"Pe Traian Băsescu nu l-am cunoscut niciodată, iar conversaţiile au fost trunchiate"

Actualizare 10:47 "RCS&RDS" acuză trustul "Intact" că a iniţiat o campanie de denigrare împotriva sa şi anunţă că se va adresa justiţiei

Compania "RCS&RDS" acuză trustul "Intact" că a declanşat împotriva sa o campanie de denigrare şi anunţă că se va adresa justiţiei, după ce postul Antena 3 a difuzat joi înregistrări ale unei convorbiri telefonice care ar fi avut loc între patronul "Digi", Zoltan Teszari, şi administratorul Ioan Bendei.

Compania a transmis ieri, într-un comunicat de presă: "Noua campanie de denigrare iniţiată de Antena 3, Antena 1 şi de Trustul Intact prin toate canalele de comunicare ale acestuia împotriva RCS & RDS şi împotriva unora dintre acţionarii şi managerii grupului nostru are un profund caracter calomnios, astfel încât ne vom adresa justiţiei pentru a ne proteja drepturile şi interesele legitime. Canalele media ale Trustului Intact continuă practica de manipulare a opiniei publice cu încălcarea normele legale în scopul de a ne produce prejudicii de imagine, prezentând publicului în mod tendenţios, cu rea-credinţă informaţii şi ştiri false".

Reprezentanţii "RCS&RDS" precizează că refuză să se lase antrenaţi în "acest circ mediatic" şi că nu vor răspunde "provocărilor" canalelor media ale trustului "Intact".

"Le mulţumim clienţilor şi investitorilor noştri pentru încrederea acordată şi considerăm că timpul va demonstra caracterul nelegal, profund calomnios şi interesat al celor care au orchestrat toată această campanie concertată de denigrare", mai spun reprezentanţii companiei.

(S.A.)

-------------

Zoltan Teszari, patronul companiei "RCS&RDS", a reacţionat în urma înregistrărilor prezentate de postul Antena 3 şi a precizat că pe fostul preşedinte, Traian Băsescu, nu l-a cunoscut niciodată, iar conversaţiile cu administratorul Ioan Bendei au fost prezentate în mod trunchiat.

Antena 3 a difuzat joi seară înregistrări ale unei convorbiri telefonice, despre care postul de ştiri pretinde că a avut loc între Zoltan Teszari şi fostul administrator al grupului "RCS-RDS", Ioan Bendei, în care Teszari afirmă că a fost vizitat la Oradea de "nea Traian cu Răducu".

Patronul "RCS&RDS" a afirmat, într-un comunicat de presă trimis Redacţiei: "În legătură cu speculaţiile vehiculate în spaţiul public în ultimele zile, doresc să fac următoarele precizări:

"1. Pe domnul preşedinte Traian Băsescu nu l-am cunoscut niciodată, nu l-am întâlnit, n-am participat la nicio întâlnire, publică sau privată, reuniune sau orice alt eveniment unde domnia sa să fie prezent. N-am vorbit la telefon, n-am comunicat prin mail sau sms. Nu cunosc pe nimeni din familia sa. N-am comunicat cu domnia sa nici prin intermediari, prieteni sau cunoştinţe.

2. Întrucât din conversaţia mea cu domnul Ioan Bendei au fost extrase prenume şi asociate eronat, precizez că vorbeam despre domnul Sirian Traian, asociat-fondator RCS din anul 1994 şi despre fiul acestuia - Sirian Radu (Răducu).

Consider că aceste conversaţii au fost prezentate în spaţiul public în mod trunchiat, schimbându-li-se contextul real. În acest fel, opinia publică a fost indusă în eroare".

Fostul şef de stat a negat, la rândul său, că îl cunoaşte pe omul de afaceri. Traian Băsescu a spus, joi, într-o emisiune la România TV: "Nu am vorbit cu Zoltan Teszari, nici nu ştiu cum arată. Nu-l cunosc. Poate la vreo recepţie ne-am întâlnit. (...) Vă asigur că n-am fost niciodată cu Radu Pricop la Oradea, nu-mi aduc aminte să-l fi întâlnit vreodată pe Zoltan Teszari, nici nu ştiu cum arată".

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, pe 12 mai 2016, pe omul de afaceri Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare în dosarul privind şantajarea administratorului "RCS&RDS" Ioan Bendei. În acelaşi dosar, Sorin Alexandrescu, pe atunci director general Antena TV Group, a fost condamnat la trei ani şi şase luni închisoare cu executare, pentru şantaj în formă continuată, iar Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, a primit doi ani cu suspendare, pentru complicitate la şantaj în formă continuată.

Decizia a fost contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care este aşteptată să se pronunţe.

Procurorii DNA au arătat că, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat şi gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, administratorul firmei RCS&RDS, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

DNA a susţinut: "În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând Antena TV Group la un preţ dorit de inculpat. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva societăţii pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea acelei societăţi".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ziaristii de la A3...Ce sa mai astepti de la ei?Si totusi au niste audiente incredible.Surprinzator?

    1. Mizeriile lui Bendei cu procurorii sunt evidente. Nu intereseaza pe nimeni ce minte ășta la ziar. Poate cel mult pe cei 101 telespectori digi.

      Orice roman care stie kumite TRASNESTE in orice moment LICHELELE si LEPADATURILE ercesiste, fara nici o legatura cu zbanghii de pe latrinele voiculesciene ; motivul ? BATAIA DE JOC inadmisibila la care sunt supusi abonatii .Exemple nenumarate : routerul pentru internet e produs de lux la HAHALERELE astea, astepti cu lunile, dupa ce faci cerere pana capeti vreunul, asa s-a intamplat mereu si cu decodoarele HD .Problemele tehnice sunt infinite, nu exista UMILINTA mai mare pentru un abonat rcs-rds. Tot asa MICROBISTII AU FOST UMILITI acum 5 ani ,cand HAIMANALELE ercesiste au pierdut drepturile Premier League si pentru ca li s-a atras atentia ca transmit ILEGAL prin canalul Digisport Hu AU TAIAT ,CA RAZBUNARE CANALUL EUROSPORT CE TRANSMITEA LIVE UN MECI AL LUI LIVERPOOL !!! Numai pentru acel motiv TREBUIA DISTRUS SI ARAT ,CA LA CARTAGINA, sediul central rcs-rds ! Dar ziua cand li se va strange funia de par se apropie...

      Patronașul RDS a pus-o. E dat în judecată de Intact. Probele nu se află la vorbe goale. :)

      Parcă ați încercat cu toată procuratura securistă să închideți Antena 3,

      S-ar putea să vă fi lovit singuri cu Tesla. 

    TOTI ROMANII IN FATA LA GUVERN!!!!!FARA MAREA MOSCHEE IN BUCUREST!!!!!SA PROTESTAM! SUNTEM CRESTI!!!!

    Ce amenda a luat cei de la Antena 3? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb