MAGNOR a contribuit la finalizarea a zece proiecte de renovare a şcolilor şi grădiniţelor din mediul rural în colaborare cu Asociaţia BookLand

A.F.
Companii / 28 august

 MAGNOR a contribuit la finalizarea a zece proiecte de renovare a şcolilor şi grădiniţelor din mediul rural în colaborare cu Asociaţia BookLand

MAGNOR, compania care oferă cea mai diversificată platformă de tranzacţionare pentru bijuterii, produse de lux şi electronice, cu experienţă de peste 16 ani în creditarea pe termen scurt, tip amanet şi servicii de schimb valutar, a finalizat, în colaborare cu Asociaţia BookLand, zece proiecte de renovare de şcoli şi grădiniţe din mediul rural. Dedicându-se proiectelor de responsabilitate socială, MAGNOR susţine, prin intermediul Asociaţiei Bine Pentru Oameni, programul de refacere a infrastructurii educaţionale rurale derulat de către BookLand sub deviza "Împreună Construim Oameni".

Şcoli şi grădiniţe din judeţele Olt, Buzău, Bihor, Alba, Ialomiţa, Covasna, Harghita, Sălaj şi Dâmboviţa primesc acum copiii în spaţii sigure, moderne şi atractive. Lucrările de renovare au vizat de la mutarea toaletelor în interior şi schimbarea instalaţiilor electrice, termice, a parchetului deteriorat şi acoperişurilor vechi, la dotări cu tehnologie şi amenajarea sălilor de sport.

"Ne bucură că sute de copii din ţară pot merge la şcoli şi grădiniţe care acum arată aşa cum e firesc în secolul 21. Dar, mai mult decât renovarea instituţiilor de învăţământ, suntem încântaţi că putem interveni pentru prevenirea abandonului şcolar şi schimbarea mentalităţilor, în sensul conştientizării importanţei educaţiei. Acest lucru este posibil prin colaborarea cu BookLand, prin intermediul Asociaţiei Bine Pentru Oameni, cărora le mulţumim pentru oportunitate. Avem convingerea că Împreună Construim Oameni şi astfel proiectăm un viitor mai bun pentru societatea noastră", spune Cosmin Popovici, CEO MAGNOR.

Lider pe segmentul său de activitate, holdingul susţine, prin intermediul Asociaţiei Bine Pentru Oameni, proiectul cel mai ambiţios al BookLand - construirea unui Campus Preuniversitar Profesional în sistem Dual, în comuna Vultureşti din judeţul Argeş, un proiect ale cărui costuri de construcţie se ridică la peste 5 milioane de euro. Estimat să fie finalizat anul viitor, centrul educaţional va pregăti copii din toate ciclurile de învăţământ, de la cel primar la cel postliceal. Ridicat pe o suprafaţă de 72.000 de metri pătraţi, campusul va găzdui 300 de elevi, care vor avea la dispoziţie laboratoare şi ateliere de lucru, bibliotecă, săli de cursuri, de spectacole şi terenuri de sport. Pe lângă acestea, în campus vor exista o cantină, spălătorie, frizerie, livadă şi mini-fermă de animale, seră şi grădină de legume proprie. Iar acesta este doar începutul, pentru că, prin intermediul sponsorizărilor, se urmăreşte crearea de astfel de campusuri în fiecare judeţ al ţării.

"Ştim cu câtă trudă se construiesc lucrurile trainice. Mai ştim şi că nimic nu este imposibil atunci când pui suflet şi munceşti cu pasiune. Iar cele 80 de şcoli şi grădiniţe pe care le-am renovat în doar patru ani cu sprijinul partenerilor noştri de nădejde ne stau deja dovadă. Acum, Asociaţia BookLand face pasul următor: revoluţionăm sistemul educaţional construind un Campus profesional în sistem dual în mediul rural, la sat - acolo unde este mai mare nevoie. Şi suntem recunoscători să avem alături de noi Asociaţia Bine pentru Oameni, un partener care ne împărtăşeşte convingerile, valorile şi viziunea pentru viitorul învăţământului românesc. Suntem convinşi că investiţia pe care o facem azi în tineri şi în educaţie se va întoarce înzecit, pentru binele acestei ţări", spune Mihaela Petrovan, preşedinte Asociaţia BookLand.

Şcoală de vară şi lecţii de educaţie financiară pentru copiii angajaţilor

Eforturile MAGNOR de a sprijini educaţia, inclusiv cea financiară nu se opresc aici. Compania organizează în fiecare an Şcoala de Vară "Golden Future", un program dedicat copiilor angajaţilor, care îşi propune să le ofere o experienţă unică de învăţare prin îmbinarea cunoştinţelor teoretice cu cele practice. Participanţii au urmat cursuri susţinute de reprezentanţi ai departamentelor comerciale, HR şi marketing şi au avut sesiuni de pregătire practică în magazinele MAGNOR. În plus, cei care au urmat cursurile Şcolii de Vară "Golden Future" au putut participa şi la lecţii de educaţie financiară.

"MAGNOR vine în sprijinul comunităţii asumându-şi inclusiv un rol de formator. În cadrul organizaţiei, punem un accent deosebit pe dezvoltarea personală şi profesională a angajaţilor. Şi pentru că există un mare interes, am extins aceste programe şi pentru copii. Prin cursurile de educaţie financiară dorim să transmitem adolescenţilor cunoştinţe pentru gestionarea economiilor personale, planificarea bugetului, riscuri, oportunităţi şi, în general, urmărim să-i ajutăm să dobândească abilităţi financiare esenţiale, atât de necesare în lumea de astăzi", mai spune CEO-ul MAGNOR, Cosmin Popovici.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb