Ministerul Turismului, protecţie 100% pentru turişti

S.D
Comunicate de presă / 2 august 2018

Bogdan Trif (Sursa foto: Twitter )

Bogdan Trif (Sursa foto: Twitter )

Ministerul Turismului a finalizat ordonanţa de transpunere a Directivei 2302/2015 privind garantarea pachetelor turistice. Conform unui comunicat remis Redacţiei noastre proiectul legislativ a fost adoptat astăzi de Executiv.

Ministrul turismului, Bogdan Trif a declarat ca nu se mai permite ca turiştii români să fie furaţi.

"Am reuşit astăzi ceea ce nimeni nu a avut curaj să facă până acum. Niciun ministru nu a îndrăznit să implementeze rambursarea 100% a pachetelor plătite de turişti şi neexecutate de agenţiile de turism cu probleme. Până acum, agenţiile de turism puteau vinde pachete turistice de ordinul milioanelor de euro, iar în cazul în care se ajungea la insolvenţă, păgubiţii erau trimişi la poliţa de asigurare care, conform legislaţiei de acum, este de 50 de mii de dolari. Cu alte cuvinte, românii înşelati nu erau despăgubiţi, rămâneau şi fără bani, şi fără vacanţă." a declarat Ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Odată cu implementarea ordonanţei, ministerul a introdus noi măsuri de protecţie pentru turişti. În primul rând, este asigurată rambursarea integrală a pachetelor turistice în cazul insolvenţei agenţiilor de turism. În plus, noul proiect legislativ prevede repatrierea de urgenţă a turiştilor rămaşi în afara ţării din cauza insolvenţei agenţiei.

Totodată, ca măsură suplimentară de protecţie pentru turişti, ministerul a modificat şi condiţiile de licenţiere pentru agenţiile de turism.

În plus, ministerul atrage atenţia asupra faptului că în momentul în care sunt cumulate două servicii, de exemplu cazare şi transport, atunci turistul achiziţionează un pachet turistic ce trebuie obligatoriu asigurat de către agenţia organizatoare. Există şi posibilitatea ca agenţia să vândă aceluiaşi turist cazare, iar a doua zi să îi ofere şi serviciu de transport. Dacă între cele două operaţiuni trec mai mult de 24 de ore, atunci turistul nu va avea parte de un pachet, implicit, agenţia nu va fi obligată să îl asigure. În această situaţie, turistul nu va beneficia de asigurarea pachetului şi, implicit, nici de repatriere şi rambursarea serviciilor în caz de insolvenţă a agenţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb