182,5 milioane euro pentru "Winmarkt"

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 31 martie 2008

182,5 milioane euro pentru "Winmarkt"

Grupul italian IGD a semnat, săptâmâna trecută, un acord preliminar cu Ivington Enterprises şi Broadhurst Investment, reprezentate în ţara noastră de Siminel Andrei, pentru achi­ziţionarea reţelei de 15 magazine Winmarkt şi a unei proprietăţi comerciale dată spre închiriere, portofoliu pentru care va plăti 182,5 milioane euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Grupul IGD este activ în domeniul retailului şi al imobiliarelor şi este listat la bursa italiană.

Portofoliul pe care IGD îl va prelua de la fondurile de investiţii Ivington Enterprises şi Broadhurst Investment cuprinde 15 magazine Winmarkt cu o suprafaţă totală de 147.000 metri pătraţi, dar şi un spaţiu comercial închiriat în totalitate de către o bancă. Afacerea este preconizată a fi încheiată în aprilie.

IGD a încheiat, de asemenea, un acord preliminar pentru achiziţionarea unui alt centru comercial, în Sinaia pentru suma de 16,24 milioane euro, tranzacţie condiţionată de res­tructurarea clădirii şi atingerea unui nivel al chiriei de 1,35 milioane euro.

Potrivit comunicatului emis de IGD, chiriile totale ale celor 16 proprietăţi din protofoliul Winmarkt Magazine vor ajunge, în 2008, la 19,138 milioane euro. Clădirile comerciale pe care IGD urmează să le preia au o suprafaţă medie închiriabilă de 9.000 metri pătraţi şi sunt situate în oraşele mari ale Româ­niei cu o populaţie între 100.000 şi 300.000 locuitori, respectiv în Ploieşti, Buzău, Cluj, Bistriţa, Galaţi, Brăila, Alexandria, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Tulcea, Turda, Vaslui.

"Acestea sunt locaţii foarte promiţătoare, în zone cu o bună dezvoltare urbană şi demografică datorită investiţiilor realizate în ultimii ani de companii foarte mari precum Pirelli şi Nokia", se arată în raportul IGD.

În plus, IGD va prelua integral şi compania Winmarkt Management, pen­tru suma de 258.000 euro. Winmarkt Management este specializată în servicii profesioniste de management.

"În concordanţă cu planul nostru de afaceri pentru 2008-2012, IGD profită de o oportunitate interesantă pentru a-şi extinde operaţiunile pe pieţe externe. Prin această achiziţie am făcut primul pas în România, o ţară care a avut printre cele mai ridicate rate de creştere din Uniunea Europeană", a declarat directorul executiv al IGD, Filippo Carbonari.

IGD va încerca să optimizeze valoarea spaţiilor comerciale preluate de la Winmarkt şi estimează că va investi circa 23 milioane euro, în România. În plus, în primii trei-cinci ani compania se va axa pe restructurarea şi modernizarea portofoliului preluat, pe care CB Richard Ellis l-a evaluat la 217 milioane euro, dacă este inclus şi proiectul din Sinaia.

Acţionarii Winmarkt Big SA hotărâ­seră încă din vara anului trecut, divizarea companiei şi înfiinţarea societăţii Winmarkt Magazin SA care a preluat 17 centre comerciale, din cele 18 magazine existente la nivel naţional, împreună cu terenurile aferente, în valoare totală de 250 milioane lei. Centrele comerciale Winmarkt cuprind magazine de îmbrăcăminte şi încălţăminte, unităţi bancare, restaurante, farmacii, magazine de electronice, electrocasnice şi IT&C, librării, magazine de mobilă, precum şi magazine de accesorii şi bijuterii.

Peste 20 de potenţiali cumpărători

Referitor la tranzacţia anunţată vineri, Siminel Andrei, reprezentantul fondurilor Ivington Enterprises şi Broadhurst Investment, ne-a declarat: "Winmarkt este rezultatul unui complex proces de restructurare pornind de la 15 companii independente cu o structură heterogenă de magazine şi ajungând la un produs identificabil reunit sub un singur brand. Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) a fost ales dintr-un şir de peste 20 de potenţiali cumpărători, întrucât are capacitate organizatorică şi cunoştinţe superioare care îi permit să construiască cu succes remarcabil noul pas în dezvoltarea Winmarkt. Winmarkt este o idee care a avut nevoie de 10 ani ca să dea roade, un concept şi o execuţie, o echipă, o experienţă care a meritat să fie trăită de la început până la sfârşit."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb