450 de studenţi, internship în IT prin Universitatea Babeş-Bolyai şi Cluj IT Cluster

E.D.
Companii #IT / 30 octombrie 2014

Universitatea Babeş-Bolyai, alături de Cluj IT Cluster, lansează un program de internship, prin care va facilita participarea a 450 de studenţi la stagii de practică, cu durata de trei săptămâni, în cadrul a 40 de organizaţii din lanţul industriei de IT, arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit documentului, programul se va desfăşura în perioada noiembrie 2014 - iulie 2015 şi se adresează studenţilor din anii I şi II ai Universităţii Babeş-Bolyai, din cadrul specializărilor: matematică, informatică, informatică economică, statistică, marketing, afaceri internaţionale, economie generală şi contabilitate.

Obiectivul proiectului este reprezentat de îmbunătăţirea competenţelor şi aptitudinilor profesionale ale studenţilor care se regăsesc la nivelul educaţional de studii de licenţă, în vederea creşterii capacităţii acestora de a se încadra cu succes şi în mod sustenabil pe piaţa muncii.

Proiectul cu finanţare nerambursabilă va debuta cu solicitarea expresiilor de interes din partea organizaţiilor şi alegerea celor 40 de organizaţii din lanţul de valoare al industriei de IT, cu precădere membre ale Cluj IT, în care se vor desfăşura stagiile de practică. Apoi, ca urmare a încheierii acordurilor-cadru de practică, se va derula o procedură de selecţie a tutorilor din cadrul organizaţiilor partenere.

În etapa următoare, studenţii vor fi selectaţi printr-un mecanism bazat pe simulări de interviuri, derulate cu reprezentanţii organizaţiilor partenere, rezultatele interviurilor urmând a fi comunicate individual către fiecare candidat. Ca urmare a selecţiei candidaţilor de către organizaţiile partenere, 450 de studenţi vor participa la stagii de practică de 6 ore pe zi, timp de 15 zile lucrătoare, sub îndrumarea directă a tutorilor selectaţi si sub monitorizarea echipei de implementare. Pe perioada stagiului de practică, fiecare student va primi o subvenţie de 900 lei.

Programul de internship va presupune şi o componentă de monitorizare şi evaluare din partea tutorilor de practică, dar şi de raportare din partea studenţilor participanţi.

Proiectul a fost lansat în cadrul unei conferinţe la care au participat Prof. Dr. Adrian Petruşel - Coordonator al domeniilor Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Prof. Dr. Mihaela Drăgan, - Coordonatorul domeniului Ştiinţe Economice din cadrul aceleiaşi universităţi, Alexandru Tulai - Preşedinte Cluj IT Cluster, Andrei Kelemen - Director Executiv Cluj IT Cluster, precum şi reprezentanţi ai companiilor din cluster.

Mesajul de deschidere, adresat de Prof. Dr. Mihaela Luţas, Prorector al Universităţii Babeş-Bolyai, responsabil cu mediul de afaceri şi unul dintre iniţiatorii proiectului, a dezvăluit participanţilor cum a apărut ideea parteneriatului dintre o asociaţie din zona IT & Software Development şi două facultăţi cu foarte bune rezultate în ceea ce priveşte absorbţia absolvenţilor pe piaţa muncii.

Din partea Universităţii Babeş-Bolyai au luat cuvântul Prof. Dr. Adrian Petruşel, Decanul Facultăţii de Matematică Informatică şi coordonator al domeniilor Matematică şi Informatică şi Prof. Dr. Mihaela Drăgan, Prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi coordonator al domeniului Ştiinţe Economice.

Aceştia au evidenţiat importanţa corelării studiilor universitare cu cerinţele companiilor de profil şi rolul pe care practica îl joacă în integrarea studenţilor pe piaţa muncii.

La evenimentul de lansare, Cluj IT Cluster a fost reprezentat prin Ioan Drăgan, Membru al Consiliului Director al clusterului şi Business Developer la iQuest şi Andrei Kelemen, Director executiv al clusterului şi coordonator din partea acestuia în proiect.

"Prin acest proiect contribuim la îndeplinirea a două dintre obiectivele principale ale asociaţiei noastre. Pe de o parte, ne implicăm în creşterea numărului de resurse umane înalt calificate în industria IT, încurajând tinerii să urmeze o carieră în domeniu şi oferindu-le posibilitatea de a-şi începe această carieră încă din timpul facultăţii. Pe de altă parte, creştem gradul de implicare a companiilor de IT din Cluj în proiecte care să le consolideze imaginea de angajator pe piaţa locală", a declarat Andrei Kelemen, Directorul Executiv Cluj IT Cluster.

"Pentru Facultatea de Matematică şi Informatică şi cred că şi pentru colegii de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, implementarea acestui proiect este extrem de importantă, cel puţin din următoarele perspective: arată pe de o parte că parteneriatul public-privat poate fi eficient şi reciproc avantajos, iar pe de altă parte va pune la dispoziţia facultăţilor un set de proceduri, metode şi argumente importante în gestionarea şi dezvoltarea activităţii de practică de specialitate ca şi componentă esenţială a procesului de învătământ", a spus Adrian Petruşel, Decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb