700.000 RON pentru un Centru de recuperare neuropsihiatrică, în judeţul Arad

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 10 iulie 2006

Un centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică va fi construit în localitatea arădeană Cuveşdia, după ce administraţia locală a reuşit să obţină fondurile necesare pentru finanţarea acestui obiectiv. Potrivit celor declarate de preşdintele Consiliului Judeţean Arad, Iosif Matula, administraţiile locale vor fi ajutate în permanenţă la întocmirea de noi proiecte, în vederea accesării de fonduri şi redactarea unor cereri de finanţare viabile.

"În localitatea Cuveşdia, comuna Şistarovăţ, s-a obţinut deja o finanţare pentru înfiinţarea unui Centru de recuperare şi reabilitare neuropshiatrică, cu o capacitate de 35 de locuri, suma solicitată fiind de 700.000 RON", a declarat Iosif Matula.

Domnia sa a mai precizat că, în urma discuţiilor purtate cu primarul din Şiştarovăţ, a ajuns la concluzia că dezvoltarea agroturismului ar rezolva o mare parte din problemele cu care se confruntă la ora actuală administraţia locală. Astfel, pe viitor este de dorit ca executivul comunei să-şi îndrepte atenţia spre întocmirea de proiecte prin care să obţină bani pentru dezvoltarea agroturismului, fapt iminent având în vedere că, în jurul localităţii, se intenţionează amenajarea unui circuit de motociclism viteză.

Noul obiectiv include, după ultimele modificări, pe lângă construirea unei piste de motociclism şi amenajarea unui parc de distracţii, realizarea unui parc industrial şi a unei zone rezidenţiale. În acest context, agroturismul s-ar dovedi, în viitor, o afacere înfloritoare. Proiectul se va realiza printr-un parteneriat public-privat, la care vor participa Consiliul Judeţean Arad, Primăria Şiştarovăţ, Consiliul Judeţean Timiş şi societatea "Price WaterhouseCoopers", precum şi proiectantul societăţii de arhitectură pentru sport - "HOK", în persoana lui Clyde Bowen.

Comuna Şistarovăţ este aşezată între dealurile Cariste, Orbita, Izvorul Roşu, Radoviş şi Dealul Viilor, unde se pot vedea sute de hectare cultivate cu pomi fructiferi. Pe o colină de deal se găseşte tabăra de vacanţă care aparţine unei asociaţii neguvernamentale care, după ce a cumpărat de la persoane fizice şapte hectare de pământ, a început construcţia locaţiei cu ajutor american. Tabăra poate găzdui peste 100 de persoane, în prezent lucrându-se la amenajări exterioare, ca terenuri de sport şi spaţii de odihnă. De asemenea, comuna Cuveşdia este considerată un execelnt loc de recreere, unde au mai rămas în jur de 60 de persoane, după migraţiile oamenilor în zone mai mari, care au avut loc în ultimii ani. Localitatea nu are reţea de telefonie, iar şcoala nu mai funcţionează din lipsă de copii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb