CONAF: 44% dintre companii au trei sau mai multe femei la cel mai înalt nivel

J.P.
Companii / 21 ianuarie 2021

44% dintre companii au trei sau mai multe femei la cel mai înalt nivel

44% dintre companii au trei sau mai multe femei la cel mai înalt nivel, spre deosebire de acum 4 ani, conform analizelor de piaţă făcute de Mc Kinsey & Company, la nivel global. Cercetările arată că discrepanţele încep de la straturile incipiente de management, argumentând că pentru fiecare 100 de bărbaţi angajaţi şi promovaţi, doar 72 de femei primesc acelaşi tratament, astfel încât o mare parte dintre ele rămân blocate la niveluri pentru începători. Astfel, rezultatul disproporţionat din vârful piramidei nu pare atât de surprinzător. Mai mult, studiile arată că deşi femeile care ocupă funcţii de conducere sunt absolvente ale unor şcoli mai prestigioase decât bărbaţii care au aceleaşi roluri, sunt mai puţin susceptibile de a deveni lideri în companii, au contracte mai scurte ca CEO şi sunt plătite mai puţin pentru aceleaşi funcţii, conform unui comunicat de presă remis de CONAF.

Cristina Chiriac, preşedinte CONAF: "Femeile trebuie promovate şi în cadrul companiilor de stat, după modelul din privat, pentru poziţii de top management şi ca membri în consiliile de administraţie."

Chiriac a mai declarat: "Astăzi, productivitatea este cuvântul cheie pentru majoritatea organizaţiilor, iar diverse echipe de management pot fi secretul succesului. În grupuri mixte, la orice nivel, se dezvoltă abordări mai inovatoare, iar procesul de luare a deciziilor este mai complex şi mai eficient. Companiile pot beneficia de gândirea critică şi creativitatea care derivă din schimbul de idei între bărbaţi şi femei în consiliile de administraţie. Prezenţa unui număr constant de femei în conducere contribuie, de asemenea, la crearea unui mediu de lucru atractiv, care ajută la recrutarea celor mai bune resurse umane. Viitorii angajaţi sunt din ce în ce mai interesaţi de problemele diversităţii la locul de muncă, iar cei mai talentaţi urmăresc mai mult decât recompense financiare".

Domnia sa este de părere că ar trebui promovate cât mai mult femei şi în cadrul companiilor de stat, după modelul din privat, atât ca poziţii de top management cât şi ca membri în consiliile de administraţie. "Trebuie echilibrate forţele pe scena profesională astfel încât să se înţeleagă că diversitatea duce la eficienţă, creativitate şi dezvoltare continuă. Îmi doresc ca atât la nivel politic, cât şi administrativ, să se pună accent pe implicarea femeilor în actul de conducere. Confederaţia noastră este singura de acest gen din România, ne implicăm activ în viaţa economică, sprijinind activitatea doamnelor în sfera de business şi oferind exemple de modele de succes pentru sectorul public".

Raportul Global Gender Gap 2018, documentul de referinţă al Forumului Economic Mondial care măsoară disparităţile dintre bărbaţi şi femei în fiecare an, susţine că există încă o diferenţă de gen de 32%. Procentul poate să nu pară impresionant, dar timpul estimat pentru a reduce decalajul economic este - 202 de ani!

Din punct de vedere politic, lucrurile nu arată mai bine, având în vedere că din cele 149 de state evaluate, doar 17 au lideri de sex feminin, doar 18% sunt miniştri şi 25% parlamentari.

În Europa, cifrele indică un model similar cu cel global, în care, deşi 60% dintre absolvenţi sunt femei, ei reprezintă doar 33% din oamenii de ştiinţă şi ingineri europeni. Mai multe femei decât bărbaţi lucrează cu jumătate de normă (75% din lucrători) şi sunt angajaţi în zone cu valoare mai mică. În plus, femeile câştigă cu 16% mai puţin pentru fiecare oră lucrată şi doar 6,9% ajung la funcţia de CEO.

Un semn bun este că, în România, există o pondere de 41% a femeilor în funcţii de conducere, un procent mai mare decât media Uniunii Europene, care este doar de 36%. Cu toate acestea, femeile reprezintă doar 11% din membrii consiliului, mai arată sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5640
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2853
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9164
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8405

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb