A&D Pharma va realiza investiţii de 6,5 milioane de euro

VIRGINIA BALCU
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 10 martie 2004

Grupul A&D Pharma a înregistrat, în 2003, o cifră de afaceri de 106 milioane euro, reprezentînd o creştere de 28% faţă de 2002, informează un comunicat al companiei. Odată cu această creştere A&D Pharma şi-a lărgit echipa, grupul ajungînd acum la 1300 de angajaţi. Investiţiile realizate de A&D Pharma în 2003 se apropie de 5 milioane Euro.

"În ciuda, dificultăţilor cu care, în mod inevitabil, ne-am confruntat, am continuat să investim în dezvoltarea locală şi în noi locuri de muncă", a spus Dragoş Dinu, preşedintele A&D Pharma. Domnia sa a continuat: "Eforturile noastre au fost răsplătite; ne-am consolidat poziţia, devenind lideri de piaţă pe anumite segmente, ne-am extins, încercînd să fim prezenţi în întreaga ţară, şi am încheiat parteneriate cu importanţi ju-că-tori de pe piaţa farmaceuticelor".

Ca urmare a unei investiţii de 1,8 milioane de euro, "Sensiblu" a raportat o creştere a nu-mă-rului de farmacii de la 49 la 74. Farmaciile Sensiblu sînt recunoscute pentru dezvoltarea permanentă de noi produse şi servicii. Un exemplu concludent în acest sens este Clubul Miniblu, un serviciu înfiinţat anul trecut şi oferit de Sensiblu tinerilor pă-rinţi. Prin intermediul Clubului, părinţii au avut acces la consiliere de specialitate, dar şi la oferte special concepute pentru ei. Prima temă de consiliere a Clubul Miniblu a vizat alăptarea şi alimentaţia corectă şi diversificată a copiilor.

Un alt instrument extrem de util, dezvoltat de către "Sensiblu", a fost pagina de web, www.sensiblu.com, accesată în medie de către 12.000 de vizitatori pe lună. Printre alte facilităţi oferite, pe această pagină, pacienţii pot localiza cea mai apropiată farmacie "Sensiblu" şi, de asemenea, pot verifica dacă medicamentul dorit este disponibil în farmacia respectivă şi care este preţul său.

La sfîrşitul anului trecut "Sensiblu" avea peste 140.000 de posesori de carduri de fidelitate. Prin intermediul acestora, clienţii au beneficiat de puncte valorice, oferte speciale, dar şi accesul la programe precum Clubul Miniblu.

Cu o cotă de piaţă de 15,22%, "Mediplus" a devenit lider pe piaţa de retail în primul trimestru al anului trecut, menţinîndu-şi poziţia pe întreaga perioadă a anului şi consolidînd-o la finalul anului, cînd a ajuns la aproape 19%. În plus, 2003 a adus 18 noi contracte pentru "Mediplus", un contract de exclusivitate cu "Boots Healthcare International" şi 600 de noi produse în portofoliu.

Totalul investiţiilor pe care le-a făcut grupul A&D Pharma în acţiuni de sprijin social pentru comunitatea locală s-a ridicat anul trecut la 150.000 de euro. O parte din această sumă s-a îndreptat către principalul proiect al Fundaţiei Sensiblu, Casa Blu. Acesta este un program de consiliere şi adăpostire a victimelor violenţei domestice înfiinţat în 2002.

Pentru anul 2004 A&D Pharma îşi propune creşteri semnificative ale cifrei de afaceri pentru ambele companii ale grupului: 45% pentru "Sensiblu" şi 35% în cazul "Mediplus" prin continuarea investiţiilor. Nivelul acestora în 2004 va fi în jurul cifrei de 6,5 milioane de euro şi se vor concentra asupra extinderii reţelei de farmacii şi construirea de depozite Mediplus proprii.

Grupul A&D Pharma este unul dintre cele mai mari şi mai dinamice grupuri farmaceutice care activează în România cu o cifră de afaceri în 2003 de 106 milioane de euro. Înfiinţat în 1994, grupul include companiile Mediplus şi Sensiblu. Grupul are peste 1.300 de angajaţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb