Acţionarul Răzvan Stanciu a cerut în instanţă anularea hotărârii prin care au fost aleşi membrii CA ai "Electrica"

ANDREI STAN
Piaţa de Capital #Energie / 22 noiembrie 2017

Acţionarul Răzvan Stanciu a cerut în instanţă anularea hotărârii prin care au fost aleşi membrii CA ai "Electrica"

Acţionarul "Electrica" (EL) Răzvan Stanciu a formulat o cerere de chemare în judecată prin care a cerut anularea hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) din 26 octombrie prin care au fost aleşi membrii Consiliului de Administraţiei (CA) ai companiei, potrivit unui raport al furnizorului de energie electrică remis Bursei de Valori Bucureşti.

Totodată, Răzvan Stanciu a solicitat şi anularea deciziei AGOA prin care a fost stabilită durata mandatului administratorilor aleşi pentru o perioadă de patru ani.

În raportul citat se arată: "În data de 20 noiembrie 2017, Electrica S.A. a primit Adresa de Comunicare emisă de Tribunalul Bucureşti privind Dosarul Nr. 42479/3/2017, prin care dl. Stanciu Răzvan, în calitate de acţionar al Societăţii, a formulat o cerere de chemare în judecată prin care solicită constatarea «nulităţii absolute a hotărârii nr. 2 a adunării generale ordinare a acţionarilor Electrica S.A. referitoare la alegerea membrilor consiliului de administraţie prin aplicarea votului cumulativ (pct. 4 de pe ordinea de zi) şi stabilirea duratei mandatului administratorilor aleşi pentru o perioadă de 4 ani (pct. 5 de pe ordinea de zi), în temeiul art. 132 din Legea 31/1990, având ca directă consecinţă anularea tuturor actelor juridice încheiate de noul Consiliu de Administraţie al Electrică S.A.".

"Electrica" menţionează că dosarul a ajuns să fie judecat pe fond.

În termen de 25 de zile de la primirea comunicării, "Electrica" are obligaţia să depună întâmpinarea.

Acţionarul a mai solicitat şi suspendarea efectelor hotărârii AGOA până la soluţionarea dosarului, termenul de judecată fiind 29 noiembrie.

"Totodată, în data de 21 noiembrie 2017, Electrica S.A. a luat cunoştinţă de la arhiva instanţei despre faptul că dl. Stanciu Răzvan a formulat şi o cerere de suspendare a efectelor hotărârii AGOA din dată 26 octombrie pe calea ordonanţei preşedinţiale (Dosar Nr. 42484/3/2017) referitoare la punctele 4 şi 5 de pe ordinea de zi, până la soluţionarea dosarului menţionat mai sus, termenul de judecată fiind stabilit pentru data de 29 noiembrie 2017", se mai arată în raportul emitentului.

Acţionarii Electrica au hotărât, pe 26 octombrie anul acesta, prin aplicarea metodei votului cumulativ, alegerea următorilor membri ai Consiliului de Administraţie: Arielle Malard De Rothschild, Cristian Buşu, Doina Elena Dascălu, Gicu Iorga, Pedro Mielgo Alvarez, Willem Jan Antoon Henri Schoeber şi Bogdan Iliescu.

Alegerile pentru conducerea "Electrica" au creat vâlvă, pe motiv că administratorii companiei au acceptat doar candidaturile depuse de statul român cu o întârziere de opt minute faţă de termenul din convocator, fiind respinse nominalizările lui Alexandru Botez şi Gabriel Dumitraşcu, sosite, de asemenea cu întârziere. Cei doi au făcut plângeri la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb