Activia de la "Danone" recomandat pentru tranzitul intestinal - studiu SRGH

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 11 septembrie 2008

Danone România a prezentat rezultatele Studiului Observaţional Activia, realizat cu sprijinul Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie (SRGH), în cadrul căruia au fost urmărite efectele consumului regulat de Activia în promovarea confortului digestiv. În România, 67% din femei acuză frecvent simptome de balonare, 26,3% senzaţie de greutate în abdomen şi 21,8% tranzit intestinal lent.

Conform rezultatelor Studiului Observaţional Activia, 89% dintre respondenţi s-au declarat convinşi de beneficiile Activia, iar 97% s-au arătat dornici să consume în continuare acest produs zilnic. 100% dintre respondenţi au declarat că Activia le-a îmbunătăţit confortul digestiv.

Cele mai frecvente probleme digestive menţionate de către participanţii la studiu au fost: tranzitul intestinal lent, senzaţia de balonare şi durerile abdominale. Conform rezultatelor, după 14 zile de consum regulat Activia, 80% dintre cei care au consumat Activia au declarat că tranzitul intestinal s-a îmbunătăţit, 65 % au declarat că n-au mai avut senzaţie de balonare, aproximativ acelaşi procent înregistrându-se şi în cazul reducerii durerilor abdominale. La întrebarea despre eficienţa Activia în comparaţie cu un iaurt obişnuit, 92% dintre respondenţi au confirmat superioritatea acestuia.

Studiul s-a desfăşurat în şase mari oraşe din România: Bucuresti, Cluj, Brasov, Timişoara, Craiova şi Constanţa. În cadrul studiului, 106 medici de familie au selectat un număr de 767 respondenţi cu tulburări funcţionale digestive. La studiu au participat atât femei, cât şi bărbaţi, împărţiţi pe grupe de vârstă, cuprinse între 18 şi 70+ ani. Aceştia au consumat câte o porţie de Activia pe zi, timp de 14 zile consecutiv, iar evaluarea s-a făcut în baza a două chestionare, pe care respondenţii le-au completat înainte şi după perioada de consum.

Spre deosebire de un iaurt obisnuit, Activia ajută la reglarea tranzitului intestinal lent deoarece conţine în plus tulpina probiotica de bifidobacterium, Bifidus ActiRegularis. Numai aceasta trece de bariera acidă din stomac în cantitate suficientă pentru a stimula flora intestinală, motilitatea (mişcarea) intestinului şi a îmbunătăţi astfel tranzitul intestinal lent, reducând şi senzaţiile de disconfort asociate acestuia.

Activia este cel mai dinamic dintre brandurile Danone. Conform GFK Romania, 2 din 5 români au consumat Activia în 2007. Activia a deţinut în 2007 o cotă de piaţă de 12% în

categoria iaurturi, fiind, în acelaşi timp, brandul de iaurt menţionat în primul rând de către 20% dintre români, cu o notorietate de 99% în România.

Compania DANONE PDPA România face parte din Grupul DANONE, prezent în 120 de ţări, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deţinând locul 1 în lume în fabricaţia de produse lactate proaspete şi locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate. Grupul DANONE a înregistrat în 2007 vânzări de peste 15 miliarde EUR. DANONE România a înregistrat în anul 2007 o cifră de afaceri de 367 milioane RON, cu 20% mai mult faţă de anul precedent. Compania are în prezent peste 700 de angajaţi şi un portofoliu ce depăşeşte 60 de referinţe de produs, principalele mărci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Frutmania, Cremoso, Danette, Casa Bună şi gama tradiţională: Danone Sana, Danone Smântână şi Danone Lapte Proaspăt. De curând Danone a intrat pe un nou segment de piaţă, cu nectarul Danfruit, sursa de antioxidanţi naturali din extract de ceai verde şi care conţine vitaminele C, E şi provitamina A, cu rol antioxidant.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb