ADM, în discuţii avansate pentru preluarea Bunge

Ziarul BURSA #Internaţional / 6 februarie 2018

Traderul american de cereale şi materii prime agricole Archer Daniels Midland (ADM) ar putea ajunge în cursul acestei săptămâni la un acord de preluare a compatriotului Bunge Ltd, ceea ce ar accelera procesul de consolidare în industria tranzacţiilor cu cereale, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea acestui dosar, potrivit Agerpres.

Aceste informaţii au provocat o creştere de 5,6% a cotaţiei acţiunilor Bunge în tranzacţiile de dinaintea deschiderii bursei de pe Wall Street, în timp ce acţiunile ADM au crescut cu 1,4%.

Bunge este unul din cele patru mari grupuri care domină industria mondială a tranzacţiilor cu cereale, alături de Archer Daniels Midland Co, Cargill Inc şi Louis Dreyfus Co., regrupaţi popular sub acronimul ABCD. Traderii de cereale, care fac bani din achiziţionarea, vânzarea, stocarea şi transportul recoltelor, se confruntă de mai mulţi ani cu o scădere a marjelor de profit ca urmare a supraproducţiei mondiale de cereale.

Pe baza cotaţiei de vineri seară, Bunge are o capitalizare de piaţă de 11 miliarde de dolari faţă de 23 miliarde de dolari în cazul ADM. Bunge operează în 40 de ţări, inclusiv în Brazilia şi România, în timp ce ADM are clienţi în 160 de ţări.

Însă posibilitatea unei combinaţii între ADM şi Bunge ar putea declanşa un război al ofertelor având în vedere că anul trecut Bunge a respins oferta de preluare venită de la Glencore. În plus, o fuziune a două mari companii americane din sectorul agricol ar atrage atenţia politicienilor din Midwest, centrul industriei agricole americane. Pentru a obţine aprobările necesare, cele două companii ar putea fi obligate să vândă o parte din active precum silozuri şi facilităţi de procesare din America de Nord, care sunt sigure că vor atrage atenţia competitorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb