Adrian Tănase, ING: Aşteptăm ca titlurile FP să ajungă la un preţ mai bun

VALENTINA STRATULAT
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 23 februarie 2011

Profitabilitatea companiilor din ţara noastră nu şi-a revenit, existând şanse mari de creştere în viitor, este de părere Adrian Tănase, administratorul fondului de acţiuni "ING Romanian Equity".

Privind investiţiile în titluri "Fondul Proprietatea", domnia sa ne-a spus că preferă să aştepte o stabilizare a preţului întrucât se aşteaptă să mai existe scăderi importante.

Adrian Tănase a spus că aceste titluri nu sunt evaluate corect de piaţă şi aşteaptă listarea pe o piaţă externă care să facă o apreciere mai apropiată de realitate. Domnia sa crede, însă, că chiar şi în acest caz este greu de crezut că se va atinge cotaţia de un leu pe acţiune din cauza netransparenţei managementului unor întreprinderi din portofoliul Fondului Proprietatea.

Domnia sa susţine că problema pieţei de capital din Romania este lipsa eficienţei şi lichiditatea scăzută. Adrian Tănase crede că listările anunţate pentru perioada următoare vor creşte interesul pentru această piaţă.

Expunerea fondurilor ING în România este de doar 2% iar pentru "ING Romanian Equity" nivelul atins este de 58%, a spus domnul Tănase.

Ad van Tiggelen, senior investment specialist în cadrul ING , susţine că principala ameninţare a investitorilor în ţara noastră este fragilitatea coaliţiei politice şi şi-a exprimat opinia că România nu va adera la moneda europeană mai devreme de 2019.

Ad van Tiggelen a conchis că investitorii străini caută mereu noi pieţe pe care să se dezvolte şi, în condiţiile în care pieţele emergente ca Brazilia, India şi China au fost deja exploatate, este rândul României să intre în atenţia lor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ca pt voi e mai bine sa aveti FLA, IMP, SIF(1-5) si alte oratanii din astea::))tre luat la 0,5 ca oricum sunt banii bancii nu prea conteaza. conteaza com de admin

    Asteptati d-le Tanase pana cand... nu o sa mai cumparati nici cu 0,6 actual !!

    atunci merita nu?

    cand juma din participatii sunt perlele energiei romanesti, care mai au si monopol deasupra, ce mai conteaza managementul? ca oricum vor arunca profit, orice le-ai face. Va inteleg ca ati vrea sa le luati la 0.2 ca Ionut Popescu , dar asta e... dak n-ati fost pe faza nici macar la 0.3-0.4, s-au bagat Cartezian, Elliot, KBC si altii mai iuti de mana. Voi erati la cafea in Lipscani. Dak ma plimbati prin Amsterdam poate fac o vraja si le luati la 0.5... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb