ADVERTORIAL/ BUCURESTI, 26 IULIE 2016 Vrancart Adjud a preluat pachetul majoritar de actiuni al producatorului hartiei Mototol din Brasov

Ziarul BURSA #Companii / 29 iulie 2016

Vrancart Adjud a preluat pachetul majoritar de actiuni al producatorului hartiei Mototol din Brasov

-Vrancart SA Adjud, unul dintre cei mai importanti producatori locali de hartie pentru carton ondulat, carton ondulat si hartie igienico-sanitara din Romania, cu o vechime de peste 38 de ani in acest domeniu de activitate, si singurul mare producator cu actionariat romanesc;

-Nicoleta si Claudiu Puchin, fondatori si actionari ai Rom Paper SRL Brasov, unul dintre cei mai importanti producatori de produse din hartii igienico-sanitare din Romania,

Au placerea sa anunte semnarea unui contract de vanzare-cumparare a pachetului majoritar detinut de catre Nicoleta si Claudiu Puchin catre Vrancart SA.

Despre Vrancart

Vrancart a luat fiinta in anul 1977 si este o companie cotata la Bursa de Valori Bucuresti.

Obiectul principal de activitate al Vrancart S.A. este producerea si comercializarea de carton ondulat, ambalaje din carton ondulat, hartie pentru carton ondulat si hartii igienico-sanitare in diverse sortimente.

Totodata, Vrancart colecteaza in prezent peste 30% din totalul de maculatura colectat la nivel national prin intermediul celor 20 de centre proprii de colectare din tara; fiind singura companie producatoare care colecteaza printr-o retea proprie la nivel national. Maculatura colectata este reciclata in instalatiile proprii de productie hartie.

Compania deruleaza in prezent un program de investitii care sa-i asigure transformarea in lider de piata local.

Despre ROM PAPER

Rom Paper a fost infiintata in anul 2002 si este in prezent principalul convertizor independent din Romania, fiind lider de piata in segmentele tinta. Rom Paper are o gama diversificata de produse, precum servetele la cutie, servetele de masa, prosoape pliate, hartie igienica, role profesionale si prosoape cosmetice. Compania acopera cu success canalele de distributie din comertul modern (hipermarketuri, supermarketuri, cash and carry) si comertul traditional (prin intermediul distribuitorilor). Totodata, produsele realizate de Rom Paper sunt comercializate in peste 7 tari.

Rom Paper a lansat in 2014 marca de produse din hartie, Mototol.

Despre Tranzactie

Vrancart va achizitiona pachetul majoritar de parti sociale, actionarul fondator dl Claudiu Puchin va conduce in continuare operatiunile companiei din pozitia de Director General.

Finalizarea tranzactiei va fi finalizata prin aprobarea acesteia in Adunarea Generala a Actionarilor Vrancart SA.

Ionel Ciucioi, Director General Vrancart SA, a mentionat: "Suntem incantati de achizitia Rom Paper. Este un pas inainte in dezvoltarea ambelor companii si suntem siguri ca integrarea va fi facila intrucat cele doua companii impartasesc valori comune- dezvoltare sustenabila, calitate si parteneriat cu toti colaboratorii sai (client, angajati, furnizori, parteneri institutionali). Ne vom continua drumul de dezvoltare prin achizitii care completeze activitatea noastra. In acest caz, complementaritatea gamei de produse este aproape perfecta. In urma achizitiei, prin combinarea operatiunilor, ne propunem sa asiguram o crestere a veniturilor prin extinderea portofoliului de produse si cresterea gradului de acoperire a canalelor de distributie si, de asemenea, sa obtinem sinergii de cost prin integrare. Planurile noastre pentru Rom Paper presupun investii noi in echipamente care sa mareasca avantajul competitiv al companiei."

Claudiu Puchin, Director General si actionar minoritar Rom Paper, a spus: "Sunt bucuros sa intru in acesta asociere cu Vrancart pentru ca ei reprezinta acum un partener strategic care sa ajute Rom Paper sa se dezvolte si mai mult si care si respecta valorile companiei noastre. Voi continua sa muncesc alaturi de noii mei colegi pentru o integrare rapida si ulterior pentru o crestere sustenabila."

La realizarea tranzactiei au contribuit si KPMG Romania, MZ Finance, ca si consultanti financiari de M&A si Suciu, Popa si Asociatii ca si consultant juridic.

Bogdan Vaduva, Partener M&A al KPMG, a precizat: "Suntem mandri sa fim implicati in aceasta tranzactie semnificativa ce presupune doi jucatori locali. Este un exemplu ca si capitalul romanesc este puternic si poate lupta pentru consolidarea pietei si dezvoltarea de jucatori regionali."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb