Afacerile Aerostar Bacău au crescut cu 38% în S1

Ovidiu Vrânceanu
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 30 iulie 2012

Afacerile Aerostar Bacău au crescut cu 38% în S1

Compania Aerostar Bacău, specializată în fabricarea pieselor de schimb şi mentenanţa aeronavelor, a încheiat primul semestru al acestui an cu afaceri de 88,1 milioane de lei, în creştere faţă de anul trecut cu 38%, atunci înregistrând o cifră de afaceri de 63,6 milioane de lei. Profitul obţinut de companie a fost de 6,2 milioane de lei în prima jumătate a anului, într-o creştere uşoară faţă de anul trecut, când raporta un câştig net de 5,9 milioane de lei.

Potrivit raportului semestrial al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti, "din cifra de afaceri realizată pe şase luni 2012, de 88,1 milioane lei, societatea a vândut produse şi servicii pe piaţa internă de 14,2 milioane lei, iar pe piaţa externă echivalentul a 73,8 milioane lei, reprezentând 83,8% din total vânzări", se arată în raportul semestrial al companiei.

Principalele linii de afaceri în domeniul aviaţiei civile au fost fabricaţia de ansambluri şi piese de aerostructuri, fabricaţia de trenuri de aterizare, de sisteme şi componente hidraulice, precum şi servicii de mentenanţă avioane comerciale. În domeniul aviaţiei militare, Aerostar a furnizat servicii de reparaţii şi modernizări, servicii de suport şi inginerie, pentru platforme aflate în portofoliu sau de expertiză.

Veniturile totale ale companiei au crescut cu 41%, de la 75,3 milioa­ne de lei la 106,2 milioane de lei, în timp ce cheltuielile au urcat cu 44%, de la 67,2 milioane de lei la 96,8 milioane de lei.

La mijlocul lunii trecute, Aerostar a anunţat că a început construcţia unei noi capacităţi de producţie, pentru care a programat investiţii de aproape 22 milioane lei, din care 8,7 milioane lei reprezintă o finanţare nerambursabilă. Ulterior, la începutul lunii iulie, compania a informat investitorii că a câştigat un contract de 18,5 milioane dolari pentru lucrări de reparaţii capitale ale unor avioane, pe o durată de doi ani.

Societatea este controlată de Iarom Bucureşti, fosta Centrală Naţională a Industriei Aeronautice din România, care deţine 71,09% din acţiuni, în timp ce SIF Moldova are 12,45%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb