Afacerile IIRUC Service s-au mărit cu 84% în S1, la 4,7 milioane de euro

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 septembrie 2009

IIRUC Service, furnizorul de servicii informatice, parte a grupului IT austriac Raiffeisen Informatik, a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 4,7 milioane de euro, cu 84% mai mare decât în perioada similară a anului trecut şi estimează afaceri de 10 milioane euro în 2009.

"Luându-ne după cifra de afaceri realizată în prima parte a anului, estimăm pentru 2009 afaceri de10 milioane de euro", a declarat directorul general al IIRUC Service, Cătălin Rangu. Conform acestuia, din cifra de afaceri din primul semestru, aproximativ trei milioane de euro au fost generate de segmentul IT corporate, iar aproximativ două milioane de euro din retail.

Toate segmentele principale de business ale companiei au raportat creşteri ale veniturilor în primele şase luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, pentru segmentul de service, IT şi retail, veniturile s-au majorat cu 31%, iar cifra de afaceri din comerţ a crescut cu 132%.

Din cifra de afaceri realizată în semestrul I, cei mai mulţi bani au provenit din contracte încheiate în 2008.

"Din cele aproximativ cinci milioane cifră de afaceri, aproximativ 1,5-2 milioane de euro au fost contracte din sectorul public. Contractele au fost încheiate în 2008, în acest an având un contract mai mare încheiat cu Romsilva, plus alte câteva mai mici. Să nu uităm că în prima parte a anului nici nu au fost licitaţii. Acum este un bum al licitaţiilor, la care participăm şi noi, cea mai mare fiind pentru un contract de 10 milioane de euro. Nu doar în România participăm la licitaţii, ci şi în Serbia şi Bulgaria", a mai spus directorul general al IIRUC Service.

În ceea ce priveşte profitul, acesta este prognozat şi în 2009 a fi zero.

"Ţinta noastră este de a ne dezvolta, şi nu de a avea cu orice preţ profit cât se poate de rapid", a adăugat Rangu.

Acesta a mai spus că pentru 2010 şi-a fixat ca target o creştere a cifrei de afaceri cu 50% faţă de 2009, la 15 milioane de euro.

IIRUC Service este implicată în prezent şi într-un amplu proiect în Ucraina, pentru preluarea a 26 de data centers ale băncii Aval şi crearea unuia singur.

IIRUC Service este prezent pe piaţa din România ca furnizor de servicii IT, outsourcing, asistenţă tehnică şi suport, precum şi terminale tranzacţionale. Compania asigură servicii pentru peste 25.000 de clienţi, oferind suport tehnic pentru mai mult de 70.000 de sisteme şi având peste 60 de puncte de lucru în principalele oraşe ale ţării. În 2008, compania a avut o cifră de afaceri de 7,8 milioane de euro.

Compania IIRUC Service a fost preluată la începutul anului 2008 de către grupul Raiffeisen Informatik GmbH, al doilea furnizor de servicii IT de pe piaţa austriacă, cu o cifră de afaceri de peste un miliard de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb