AGA LA SIF TRANSILVANIA Revocarea lui Frăţilă şi atragerea răspunderii lui Fercală, respinse

A.A.
Piaţa de Capital / 27 aprilie 2018

Acţionarii SIF Transilvania au decis consolidarea valorii nominale a acţiunilor

Marius Moldovan a obţinut un loc în Consiliul de Supraveghere

Dividend de 0,01 lei/titlu

Acţionarii SIF3 Transilvania au decis, vineri, în Adunarea Generală, să respingă propunerile de revocare a lui Constantin Frăţilă şi a lui Crinu Andănuţ, din Consiliul de Supraveghere, şi au votat contra pornirii acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3, potrivit raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, Marius Moldovan a fost ales membru în Consiliul de Supraveghere, pentru un mandat până la 27 aprilie 2021.

AGA a fost precedată de un nou conflict între omul de afaceri Constantin Frăţilă şi Mihai Fercală, în care a intervenit şi Autoritatea de Supraveghere Financiară.

SIF3 a anunţat, iniţial, că acţionarii vor trebui să decidă asupra revocării lui Constantin Frăţilă şi a lui Crinel Valer Andănuţ din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere, dar şi a pornirii acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală, Preşedinte Executiv/Director General al SIF Transilvania.

Ulterior, ASF a impus Directoratului SIF3 Transilvania o serie de măsuri cu privire la convocatorul Adunării Generale din 27/28 aprilie, după ce acesta a completat ordinea de zi cu propunerile de revocare a lui Constantin Frăţilă şi a lui Crinel Valer Andănuţ, din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere.

În schimb, SIF3 a transmis că decizia ASF nu are temei legal şi a anunţat că o va contesta în instanţă.

De asemenea, Consiliul de Supraveghere (CS) al SIF Transilvania a anunţat că a decis revocarea din CS a lui Constantin Frăţilă şi a lui Crin Valer Andănuţ.

Acţionarii SIF3 Transilvania au mai decis, vineri, în Adunarea Generală, să consolideze valoarea nominală a acţiunilor de la 0,1 lei/titlu la 5,00 lei/titlu, concomitent cu reducerea numărului total de acţiuni.

Astfel, 50 de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei/titlu vor deveni o acţiune cu valoarea nominală de 5,00 lei/titlu.

Acţionarii au dreptul de a opta pentru întregirea numărului de acţiuni până la completarea unei acţiuni consolidate, prin aport în numerar sau pentru restituirea de aport la capitalul social, pentru acţionarii cărora nu li s-a putut acorda o acţiune consolidată, în termenul şi condiţiile de exercitare.

Societatea a arătat, în convocator: "În vederea determinării valorii de aport sau a valorii de restituire a aportului la capitalul social al SIF Transilvania, preţul unei acţiuni neconsolidate este de 0,25 lei, determinat prin raportare la media pe ultimele 12 luni a preţului de tranzacţionare a acţiunilor SIF3 pe BVB".

Pentru, operaţiune, emitentul va avea nevoie de un prospect aprobat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

AGA SIF3 a mai decis majorarea capitalului social cu 3,60 lei, din surse proprii de finanţare constituite din profitul anilor precedenţi, în vederea emiterii de către SIF Transilvania a unui număr întreg de acţiuni cu valoarea nominală nouă, arată societatea.

Totodată, acţionarii SIF3 au aprobat, la AGA de bilanţ, distribuirea sub formă de dividende a unei sume de 21,84 milioane de lei, echivalentul a 0,01 lei/acţiune.

Dividendul reprezintă un randament de 3,95%, prin raportare la preţul mediu de tranzacţionare a acţiunilor SIF3, în perioada 01 ianuarie 2017 - 31 decembrie 2017, data de înregistrare urmând să fie 05 octombie 2018, iar data plăţii 26 octombie 2018.

SIF Transilvania a înregistrat, anul trecut, veniturile totale în sumă de 89,9 milioane de lei, în scădere cu 4% faţă de anul anterior, când acestea însumau 93,7 milioane de lei.

Activele totale ale societăţii au crescut cu 7,2%, la 1,05 miliarde de lei, în timp ce datoriile totale au fost de 81,5 milioane de lei, în creştere cu 26% faţă de 2016, când acestea au totalizat 64,7 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Varza marca "Romanica"

    1. Acționarii sif3 sunt mari iubitori de circ. Plătesc un preț exorbitant dar nu renunță. Ne meritam soarta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb