AGENŢIA EUROPEANĂ DE MEDIU: ÎN 2012, Costurile poluării atmosferice în UE, 189 miliarde euro

V.B.
Companii #Mediu / 25 noiembrie 2014

Poluarea aerului, în special cea provenită de la centralele electrice pe bază de cărbune, au costat Uniunea Europeană până la 189 miliarde euro (235 miliarde dolari) în 2012 - sumă egală cu Produsul Intern Brut (PIB) al Finlandei, potrivit unui raport publicat astăzi de Agenţia Europeană de Mediu (AEM), citat de Reuters.

Impactul poluării atmosferice provocate de instalaţiile industriale a fost analizat de AEM din punct de vedere al costurilor pentru sănătate, al zilelor pierdute de lucru, al deteriorării clădirilor şi al reducerii producţiei agricole. Astfel, AEM a concluzionat că aceste costuri au fost între 59 şi 189 miliarde euro în 2012.

Totuşi costurile au scăzut faţă de 2008 (79-251 miliarde euro), în condiţiile în care legislaţia UE privind mediul şi recesiunea economică au provocat o scădere a emisiilor de dioxid de carbon, oxizi de azot, oxizi de sulf şi pulberi în suspensie. Totuşi, cercetătorii estimează că menţinerea tendinţei de reducere a emisiilor ar fi o provocare în perioadele de creştere economică.

Dintre principalele 30 de instalaţii pe care AEM le consideră surse importante de poluare atmosferică, 26 sunt centrale electrice bazate în principal pe cărbune din Germania şi Europa de Est. La finele lui 2013, factorii de decizie din UE au prezentat un proiect de lege pentru diminuarea poluării atmosferice cauzate de instalaţiile industriale şi trafic.

Noua Comisie Europeană (în exerciţiu de la 1 noiembrie) are ca obiectiv modificarea sau chiar renunţarea la noua lege propusă în legătură cu calitatea aerului, conform unui document consultat de Reuters. Totuşi, CE a transmis că încă nu a luat o decizie în acest sens.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb