Agricover, credite mai mari cu 55% faţă de 2012

V.B.
Companii #Agricultură / 26 februarie 2014

Valoarea creditelor acordate fermierilor de Agricover Credit IFN (divizia de creditare a Grupului Agricover) anul trecut a crescut cu 55% faţă de 2012, până la valoarea de 642 milioane lei, în timp ce numărul clienţilor a ajuns la 1.300, conform unui comunicat trimis azi redacţiei.

Tot în 2013, Agricover Credit IFN (cu 1.300 de clienţi activi) a înregistrat un profit operaţional de peste 16 milioane lei, în creştere cu 30% faţă de anul 2012, iar profitul net, de peste 12 milioane lei, era în creştere cu 8% faţă de 2012.

Capitalurile proprii au fost cifrate la 92.359.619 lei, majorându-se cu 15% în raport cu 2012, la o rată de adecvare a capitalului de 32%.

Valoarea creditelor acordate s-a ridicat la 642 milioane lei, dintre care 1,2% au reprezentat credite neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile.

În 2013, Grupul Agricover a atras 15 milioane de euro prin acordul semnat cu Black Sea Trade and Development Bank (dintre care 7,5 milioane de euro au revenit Agricover Credit IFN), precum şi 123 milioane lei de la băncile locale. La acestea, se adaugă sumele obţinute în 2012, respectiv linii de finanţare de la IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, în valoare de 12,5 milioane de euro, fondul de investiţii german EFSE - 8 milioane de euro şi de la bănci locale - aprox. 147 milioane lei.

Agricover Credit IFN dispune de o echipă mobilă formată din specialişti care se deplasează la fermă, o evaluează şi îi ajută pe agriculturi să îşi construiască dosarul şi să obţină finanţarea dorită simplu şi rapid, fără bariere birocratice. Agricover Credit IFN a lansat, în octombrie 2013, la Slobozia, prima filială regională, decizie care a avut ca rezultat imediat creşterea numărului de clienţi şi eficientizarea serviciilor oferite.

În 2014, Agricover Credit IFN va continua să investească în îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi să dezvolte soluţii de finanţare inovatoare pentru a contribui, astfel, la dezvoltarea sustenabilă a agriculturii de performanţă.

Înfiinţată în 2008, Agricover Credit este singura instituţie financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. Agricover Credit a înregistrat o creştere rapidă ajungând, în numai câţiva ani, să fie unul dintre jucătorii importanţi în finanţarea producătorilor agricoli.

Agricover este prima platformă de soluţii integrate pentru agricultură, lider în agribusiness şi o verigă esenţială în lanţul valoric fermier - procesator - consumator. Cu un model de business puternic integrat, Agricover susţine eficienţa întregului lanţ valoric, oferind o gamă completă de servicii şi soluţii tehnologice, create pentru a răspunde nevoilor reale ale clienţilor săi şi pentru a creşte performanţa lor. Soluţiile integrate oferite fermierilor includ seminţele, îngrăşămintele, motorina, produsele fitosanitare, consultanţa tehnică de specialitate, suportul financiar, asigurarea recoltei, serviciile logistice şi de siloz, precum şi sprijinul pentru valorificarea recoltelor. Grupul Agricover include: Agricover Distribuţie, Agricover Cereale, Agricover Silozuri, Agricover Logistică, Agricover Credit, Agricover Livestock, Agricover Bulgaria, Covera.ro. În 2012, Grupul Agricover a avut afaceri de 970 de milioane de lei, în creştere faţă de 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb