Agricultura alocă circa 200 de milioane de euro pentru reluarea programului Fermierul, în 2008

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 5 februarie 2008

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a alocat aproximativ 200 de milioane de euro pentru reluarea programului Fermierul, urmând să fie organizată o licitaţie pentru selectarea instituţiilor financiare care vor derula aceste fonduri. "Programul Fermierul va continua şi în 2008, scopul acestuia fiind de a oferi soluţii de finanţare avantajoase pentru fermierii care fie derulează proiecte de dezvoltare rurală, fie doresc să realizeze anumite investiţii directe", a declarat, ieri, consilierul în cadrul MADR, George Sasu, citat de NewsIn.

Acesta a precizat că MADR urmează să selecteze instituţiile financiare care vor gestiona fondurile de aproximativ 200 de milioane de lei alocate programului Fermierul în 2008.

"Licitaţia se va organiza, cel mai probabil, după aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) de către Comisia Europeană", a menţionat Sasu.

Programul Fermierul a fost lansat în luna februarie 2006, când a intrat în vigoa-re ordinul emis de MADR privind stimularea investiţiilor în agricultură. Actul normativ prevedea alocarea a 700 de milioane de lei, fie pentru ajutorul fermierilor care nu dispuneau de fonduri suficiente pentru derularea unui proiect SAPARD, fie pentru cei care doreau să realizeze investiţii în agricultură. Patru bănci au fost alese, în urma licitaţiilor, să administreze aceşti bani, respectiv BCR, BRD, CEC şi Banca Comercială Carpatica. De asemenea, suma de 50 de milioane de lei a fost alocată Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

"Fondurile angajate prin convenţiile de lucru de MADR cu instituţiile selectate au fost de 651.000.000 de lei. Din sumele angajate, au fost cheltuite efectiv 480 de milioane de lei, reprezentând 74% din total, restul vor acoperi solicitările de plată ale beneficiarilor proiectelor de investiţii până la finalizarea acestora, având în vedere particularităţile constructive, de înfiinţare şi de exploatare care necesită un timp de execuţie mai mare de doi ani", potrivit datelor furnizate de MADR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb