Agrostar solicită MADR să publice concentraţia de pesticide din legumele şi fructele româneşti

Mina Irina
Politică / 2 septembrie 2016

Federaţia Agrostar solicită Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) să publice lunar sau trimestrial o situaţie reală privind concentraţia de pesticide din legumele şi fructele româneşti, întrucât informaţiile apărute în mass media potrivit cărora aceste produse conţin cantităţi mari de pesticide aduc grave prejudicii financiare producătorilor români, conform unui comunicat de presă.

"În ultimele zile, mass-media a difuzat o ştire potrivit căreia legumele şi fructele româneşti conţin cantităţi mari de pesticide şi sunt periculoase pentru consumatori. Astfel de informaţii trebuie clarificate urgent de către autorităţi atât pentru siguranţa consumatorului, cât şi pentru că aduc prejudicii mari, financiare şi de imagine, producătorilor români. Ar trebui ca Ministerul Agriculturii să difuzeze lunar sau trimestrial o situaţie reală privind concentraţia de pesticide în legumele şi fructele româneşti bazată pe analizele făcute de Agenţia Fitosanitară, singura agenţie acreditată pentru efectuarea unor astfel de analize. O astfel de măsură se impune cu atât mai mult cu cât nu putem să nu remarcăm faptul că această ştire apare în contextul în care prevederile Legii 321/2009 nu se aplică, supermaketurile şi hipermaketurile motivând că produsele româneşti «nu corespund din punct de vedere vizual» pentru a le achiziţiona. Şi, pentru că «nu corespund», în prezent, legumele şi fructele româneşti nu se regăsesc în aceste magazine în cantităţile stabilite de lege", a declarat secretarul general al Agrostar, Horaţiu Raicu.

Acesta consideră că este de datoria Ministerul Agriculturii să ia măsuri astfel încât producătorii români, grav afectaţi de secetă şi de întârzierea plăţii subvenţiilor, să nu aibă de suferit şi de pe urma unor astfel de informaţii vehiculate în spaţiul public, potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb