ALERT Flori Dinu, directoarea Hexi Pharma, plasată în arest la domiciliu

Andrei Stan
Companii #Sănătate / 28 mai 2016

Flori Dinu (Sursa foto: captură Youtube)

Flori Dinu (Sursa foto: captură Youtube)

Aceasta este acuzată de 99 infracţiuni de înşelăciune în formă continuată

----------

Actualizare 19:14

Judecătorii au decis că Flori Dinu, director al Hexi Pharma, poate fi cercetată în arest la domiciliu, informează Digi 24.

Decizia a fost luată de Judecătoria Sectorului 5 şi poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Flori Dinu va fi pusă în libertate după ora 21:00, când expiră ordonanţa de reţinere emisă seara trecută de procurori.

(S.A.)

-----------

Actualizare 16:20 Parchetul General: Flori Dinu a coordonat activitatea ilegală a Hexi Pharma în cunoştinţă de cauză

Parchetul General susţine că Flori Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăşurată de societate, la instigarea lui Dan Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care le-a promovat şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis redacţiei, Flori Dinu va fi prezentată astăzi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sector 5 cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii Parchetului General au dispus prin ordonanţă punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea directoarei Hexi Pharma sub aspectul săvârşirii a 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţiei improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, în cauză a fost dispusă de către procurori extinderea urmăririi penale faţă de Mihail Leva, şef de producţie la Hexi Pharma, pentru complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor - în formă continuată, acesta aflându-se în prezent sub control judiciar.

"Inculpata Dinu Flori, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăşurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele. Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro', se arată în comunicat.

Parchetul General mai arată că prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între persoana juridică suspectă şi numeroase unităţi sanitare.

"Totodată, probatoriul administrat în cauză până la acest moment a relevat faptul că inculpata Dinu Flori, prin activitatea sa de conducere şi coordonare a departamentului de vânzări a Hexi Pharma şi asigurarea vânzării către mai multe unităţi sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menţionat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli", susţin procurorii.

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:42 Hexi Pharma: "Flori Dinu ar fi aflat ieri că existau reţete schimbate"

Compania Hexi Pharma transmite că directoarea Flori Dinu, în prezent reţinută de procurori, ar fi aflat abia vineri, în urma unei anchete interne, că existau reţete schimbate pentru o parte din produse, însă acestea aveau o diluţie conformă cu normele europene în materie de biocizi şi erau eficiente.

"Flori Dinu nu a făcut nici o declaraţie la Parchet în ultimele 24 de ore. Directorul Hexi Pharma nu a făcut nici aseară, nici în cursul zilei de astăzi niciun fel de declaraţii la Parchet. Ţinem sa precizăm că a existat o citaţie de la Parchet pentru ieri, 27.05, ora 17:00, dar pentru Hexi Pharma în general. Informaţia că a fost citată şi nu s-a prezentat este falsă. Mandatul de aducere a venit la ora 16:00, în timp ce Flori Dinu era la serviciu. A colaborat cu organele de ancheta încă de la început şi s-ar fi prezentat oricum la Parchet la ora 17:00. Nu a fost ridicată de acasă sau de pe stradă, a mers împreună cu reprezentanţii Parchetului de la birou şi aceştia nu au trimis mascaţi.

Avem informaţii sigure de la avocaţi că nu a dat niciun fel de declaraţii până în acest moment şi informaţii de la angajaţii companiei că, în cursul zilei de ieri, în urma unei anchete interne, ar fi aflat de la directorul de producţie că existau, într-adevar, reţete schimbate pentru o parte dintre produse, dar că diluţia era conform normelor europene de biocizi, astfel încât produsele să fie eficiente. Din informaţiile de la avocat, nu a declarat acest lucru până în acest moment, întrucât nu a avut ocazia", se arată în comunicatul companiei, publicat de Digi 24.

(S.A.)

---------

Actualizare 12:36 Directorul de producţie de la Hexi Pharma, Mihail Leva, pus sub acuzare

O a doua persoană a fost pusă sub acuzare în dosarul Hexi Pharma. Este vorba despre Mihai Leva, chimistul firmei, care era şi şef de producţie, transmite Digi24.

Acesta fost chemat la audieri, iar procurorii au decis să-l pună sub control judiciar. Acuzaţiile sunt de zădărnicirea combaterii bolilor şi înşelăciune.

(M.I.)

---------

Actualizare 11:11 Directorul Hexi Pharma ştia de diluarea dezinfectanţilor; reţeta, impusă de Dan Condrea

Flori Dinu, directorul firmei Hexi Pharma, care a fost reţinută aseară pentru 24 de ore, a recunoscut în faţa procurorilor, în timpul audierilor, faptul că ştia că substanţele dezinfectante vândute spitalelor erau diluate. Diluarea era făcută după o reţetă impusă direct de patronul Dan Condrea, informează Digi 24.

Flori Dinu a fost audiată timp de trei ore vineri seara, înainte de a fi scoasă în cătuşe din Parchetul de pe lângă instanţa supremă.

Aceasta le-a spus procurorilor că Dan Condrea era singura persoană care lua decizii şi care intervenea în procesul de fabricaţie. El se ocupa de calitatea produselor şi de livrarea la timp către spitale.

Directorul Hexi Pharma a recunoscut că ştia că dezinfectanţii sunt diluaţi, potrivit unei reţete impuse chiar de Dan Condrea, dar cu toate aceasta, testele de eficienţă a diluanţelor ieşeau bine.

(S.A.)

-----------

Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, a fost scoasă vineri seara cu cătuşele la mâini din sediul Parchetului General şi a fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei, informează Agerpres.

Ea a fost reţinută reţinută vineri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, fiind acuzată de săvârşirea a 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată şi 29 de infracţiuni de înşelăciune în formă simplă, precum şi infracţiunea de participaţie improprie de zădărnicirea combaterii bolilor.

Flori Dinu a fost citată vineri la Parchetului General, însă ea nu s-a prezentat, astfel încât procurorii au emis un mandat de aducere pe numele ei, fiind ridicată apoi de poliţişti.

După câteva ore de audieri, procurorii au decis să o reţină pe Flori Dinu, urmând ca ea să fie dusă sâmbătă în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii susţin că Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014 - 2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unităţi medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Unica sansa a acesti cucoane este sa "scuipe" tot ceea ce stie!!!Cat mai multa informatie, este sansa ei sa scape!!!

    Numai substantele acestei firme au fost diluate?Au fost analizate si celelalte substante de la celelalte firrme?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb