ALERT Rainer Seele (Wintershall) va prelua conducerea OMV de la 1 iulie

Valentin Busuioc
Companii #Energie / 27 martie 2015

Foto: Wintershall.com

Foto: Wintershall.com

Actualizare 20:22

Consiliul de Supraveghere al OMV l-a numit pe Rainer Seele ca noul preşedinte şi CEO al OMV, el urmând să preia această funcţie de la 1 iulie 2015, potrivit unui anunţ publicat pe bursa din Viena.

Rainer Seele a aceeptat poziţia propusă şi va fi numit în funcţie pentru trei ani, cu o opţiune de prelungire de doi ani. Gerhard Roiss, în prezent preşedinte şi CEO al OMV, va demisiona din post în data de 30 iunie 2015, cum a fost anunţat anterior.

(Elena Deacu)

---

Actualizare 17:58 Seele este preşedinte al Camerei de comerţ Germania - Rusia şi consul onorific al României la Kassel

Rainer Seele este preşedinte al Camerei de comerţ Germania - Rusia (CCGR) şi consul onorific al României la Kassel (district urban al Germaniei, centru administrativ a regiunii Kassel şi districtului Kassel, landul Hessa).

În martie 2012, Rainer Seele a fost ales preşedinte al CCGR.

"Motivul pentru care Germania şi Rusia sunt parteneri puternici şi, mai ales, parteneri pe termen lung, este faptul că firmele din ambele ţări recunosc că un dialog continuu furnizează bazele pentru succesul reciproc", spunea Seele la acel moment.

(Alexandru Costea)

--------------

Actualizare 13:36 BVB: Titlurile Petrom stagnează la nivelul unitar de 0,363 lei

---

Actualizare 13:33 Bursa din Viena: Acţiunile OMV scad cu 1,85%, până la 24,945 euro/unitate

---

Rainer Seele, directorul general al corporaţiei germane de energie Wintershall, i-ar fi fost propus Consiliului de Supraveghere al OMV pentru funcţia de CEO al gigantului austriac, scrie Kurier.at. Un vot în acest sens ar urma să fie dat astăzi, la ora 17. Actualul director general al OMV, Gerhard Roiss, va părăsi compania pe 30 iunie.

Seele ar fi avut deja o convorbire, ieri seară, cu ministrul austriac de Finanţe, Hans Jörg Schelling, mai transmite portalul de ştiri.

Născut în 1960, Rainer Seele este, din octombrie 2009, şeful Wintershall, ce produce petrol şi gaze naturale. Seele a studiat chimie la Universitatea Göttingen şi şi-a început cariera în divizia de cercetare a producătorului de materiale chimice BASF, din Germania. Potrivit Bloomberg, între 2000 şi 2009, Rainer Seele a ocupat diverse funcţii de conducere în Wingas (firmă germană de distribuţie a gazelor naturale).

Cu peste 2.500 de colaboratori în mai mult de 40 de ţări, Wintershall este unul dintre cei mai apropiaţi parteneri ai Gazprom (cu care are operaţiuni comune chiar şi în Siberia) şi a încheiat anul 2014 cu un profit de peste 1 miliard de euro, pentru a patra oară consecutiv. Profitul după impozitare şi plata intereselor minoritare s-a ridicat la 1,464 miliarde de euro, faţă de 1,73 miliarde de euro în 2013.

Grupul austriac OMV a înregistrat, anul trecut, un profit net atribuibil acţionarilor de 357 milioane euro, de 3,25 ori mai mic decât cel anunţat în 2013 (1,162 miliarde euro), potrivit rezultatelor financiare preliminare trimise redacţiei în luna februarie. Vânzările au coborât şi ele, cu 15%, de la 42,414 la 35,913 miliarde euro, în timp ce datoria netă a sporit cu 12%, de la 4,371 la 4,902 miliarde euro. În ultimul trimestru din 2014, grupul a înregistrat o pierdere netă atribuibilă acţionarilor de 308 milioane euro, faţă de un profit de 232 milioane euro în T3 2014. În T4 2013, pierderea netă se cifra la 78 milioane euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Wintershall este intermediarul importurilor de gaze rusesti in Romania, deci pare sa fie omul rusilor.

    Exista o suspiciune de pozitie de monopol, prin plasarea omului lor in conducerea unuia din principalii producatori interni.

    S-ar putea pune problema suspendarii dreptului de vot al omv in Petrom, ca si o masura de protective. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb