ALEX CERNĂTESCU, CEO AL AGENŢIEI DE INTERACTIVE INFINIT SOLUTIONS:  "Comunicarea online în 2011 - strategii coerente de integrare a canalelor de comunicare online"

ANCA IOVAN
Ziarul BURSA #Companii #IT / 15 martie 2011

Doar 12,5% sunt interesaţi în foarte mare măsură (1,8%) sau în mare măsură (10,7%) de publicitatea de pe site-uri

Doar 12,5% dintre respondenţi sunt interesaţi în foarte mare măsură (1,8%) sau în mare măsură (10,7%) de publicitatea de pe site-uri, aproximativ 83% din românii fiind atenţi în mică măsură sau în foarte mică măsură la reclamele de pe site-urile pe care le accesează, potrivit studiului "Românii şi Internetul".

Studiul mai arată că 35% din respondenţi accesează uneori şi 35% foarte rar reclamele despre un produs sau serviciu, iar 62% dintre respondenţi nu au achiziţionat un produs sau serviciu după ce au văzut reclama pe internet. Cele mai multe produse achiziţionate prin internet sunt cele electronice (15%), urmate de produse cosmetice, îmbrăcăminte şi produse farmaceutice şi de sănătate (8%).

Reporter: Ce eficienţă are publicitatea online dacă aproximativ 85% dintre internauţi sunt atenţi la spaţiile publicitare într-o mică/foarte mică măsură?

Alex Cernătescu: Eficienţa unei campanii în interactiv se judecă holistic. Practic spaţiile publicitare sunt doar o parte din felul în care se foloseşte mediul online pentru a promova un produs. Utilizatorii care vin din reclamele online de tip bannere sau chiar şi anumite tipuri de CPC (cost per click) trebuie să fie doar o parte din mixul de media online. O campanie cu adevărat eficientă trebuie să aibă şi parte de search advertising (google Adwords), parte de social media (promovare virală în reţelele sociale, brand interaction chiar în mediul utilizatorilor), plus bineînţeles site-ul care contează foarte mult în partea de conversie în lead sau chiar în vânzare. Userii din studiu când doresc ceva anume caută pe google, intră pe pagina directă şi bineînţeles citesc review-urile altor useri. Ca să scurtez, nu mai putem vorbi de promovare online doar bazată pe spaţii publicitare de ceva ani încoace.

Reporter: Potrivit studiului, pentru cazul în care, chiar dacă produsul/serviciul prezintă interes, 50% dintre utilizatori dau click rar şi foarte rar. Cum comentaţi?

Alex Cernătescu: Repet, banner/click/lead nu mai este paradigma corectă de măsurare a eficienţei publicităţii online de mult. Este şi normal să fie corect studiul când userii au atât de multe resurse de a ajunge la informaţia pe care şi-o doresc. Ca sa interpretez rezultatul de mai sus: "comunicarea one way în mediul online are rezultate slabe" - adevărat.

Comunicarea online la nivel de 2011 nu mai e despre Click through rate, e despre strategii coerente de integrare a canalelor de comunicare online cu baza pe nişte site-uri la zi care oferă brand interaction, experience şi conversie.

< link >https://www.bursa.ro/sondaj-ires-mai-mult-de-jumatate-dintre-romani-utilizatori-ai-internetului-116710&s=companii_afaceri&articol=116710.html< link2 >Sondaj IRES: Mai mult de jumătate dintre români, utilizatori ai Internetului< link3 >

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb