ALEXANDRU MURARU: "Sub conducerea PSD, Radioul Public a ajuns într-un colaps financiar şi administrativ fără precedent"

A.P.
Politică / 13 august 2020

"Sub conducerea PSD, Radioul Public a ajuns într-un colaps financiar şi administrativ fără precedent"

Societatea Română de Radiodifuziune, cel mai mare trust media din România, se află în colaps financiar şi administrativ fără precedent din cauza managementului catastrofal al lui preşedintelui Georgică Severin, membru PSD, se arată într-un raport dat publicităţii de Alexandru Muraru, reprezentantul PNL în Consiliul de Administraţie al Radioului, scrie g4media.

Potrivit acestuia, din aprilie 2017, de când Georgică Severin (foto) a fost instalat prin decizia lui Liviu Dragnea, liderul PSD la acea vreme, la conducerea SRR, instituţia a suferit un declin fără precedent din punct de vedere financiar, administrativ şi managerial.

"Astăzi, sub conducerea PSD, Radioul Public are un deficit de aproximativ 33 milioane de lei (credite de angajament, credite bugetare şi necesarul pentru indexarea salarială la nivelul ratei anuale a indicelui inflaţiei stabilit de INS). Aceasta a dus în repetate rânduri la încercarea lui Georgică Severin de a afecta transmisia şi a nu mai contracta servicii de transmisie pentru Radio România Internaţional, în special pentru a afecta românii din Diaspora.

Mai mult, în ultimele luni, în mod deosebit de la debutul pandemiei, conducerea SRR şi mai precis preşedintele director general al acesteia a dat dovadă mai mult decât o făcuse până în acel moment de incompetenţă, dezinteres faţă de public şi audienţă, urmărind exclusiv interesele de partid", se mai arată în raportul dat publicităţii de Alexandru Muraru., citat de g4media.

Reprezentantul PNL în CA al Radioului Public susţine că Georgică Severin încaseză un salariu de 7000 euro, mai mare decât preşedintele României. Muraru aminteşte că preşedintele SRR ar fi cercetat în calitate de suspect pentru participare la grup infracţional organizat (întârzierea acţiunii fiind cauzată de debutul pandemiei) într-un dosar instrumentat de DIICOT care vizează înlocuiri şi numiri de şefi de instituţii deconcentrate la nivelul Caraş-Severin.

El susţine că, potrivit relatărilor din presă, nu doar că funcţiile de conducere au crescut la peste 100 sub mandatul său, dar colaboratorii-consilieri primesc astăzi salarii de aproximativ patru mii de euro, de trei ori mai mari decât un realizator de emisiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb