ALEXANDRU NAZARE, PNL:  "Ponta crede că procurorii DNA nu se pricep la mecanismele utilizării fondurilor europene"

Elena Deacu
Politică #Fonduri Europene / 4 mai 2015

Vicepreşedintele PNL Alexandru Nazare, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, condamnă declaraţiile premierului Ponta referitoare la blocajul în absorbţia fondurilor europene ca urmare a anchetelor DNA.

"Ponta crede că poate găsi la infinit ţapi ispăşitori pentru propria incompetenţă şi iresponsabilitate la guvernare. Dacă în domeniul fondurilor europene până de curând vinovată era celebra «grea moştenire», premierul şi-a dat seama că la trei ani de guvernare are nevoie de o scuză nouă şi a găsit de cuviinţă să acuze anchetele DNA. Dacă acum trei ani de zile era nemulţumit că DNA nu anchetează suficient pretinsele fraude cu fonduri europene, Ponta crede acum că procurorii DNA nu se pricep de fapt la mecanismele pe care le implică utilizarea acestor bani. De fapt, Ponta nu ştie ce minciuni să mai inventeze pentru a muşamaliza dezastrul pierderii a cel puţin 7 miliarde de euro la sfârşitul anului", a declarat Alexandru Nazare.

Deputatul PNL reaminteşte faptul că în momentul de faţă România are probleme grave pe aproape toate programele operaţionale finanţate din bugetul UE 2007-2013 şi nu a demarat niciun proiect din alocarea 2014-2020. "POSDRU şi POSCCE au plăţile întrerupte şi urmează a fi suspendate. OLAF-ul investighează mai multe proiecte finanţate prin POS Mediu. Pe primele 3 luni ale anului pentru patru programe nu s-au trimis deloc facturi la decontat la Bruxelles (POSDRU, POSCCE, POS Transport şi POS Mediu), iar valoarea facturilor trimise pe celelalte 3 programe a totalizat abia 170 de milioane de euro, în condiţiile în care până la finele anului ar trebui să ajungem la 9 miliarde de euro. La această situaţie contribuie din plin şi harababura instituţională de la Ministerul Fondurilor Europene, unde pe lângă un ministru nou şi neexperimentat avem şi doi secretari de stat noi", a conchis Alexandru Nazare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb