ALEXANDRU RAFILA: "Masca de protecţie în spaţiile deschise este o măsură de sănătate publică"

G.B
Miscellanea / 7 octombrie 2021

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila

Vicepreşedintele PSD Alexandru Rafila a afirmat, ieri, că reintroducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie sanitară în spaţiile deschise este o măsură de sănătate publică, iar nemulţumirile trebuie adresate celor care au permis să se ajungă la creşterea "fără precedent" a incidenţei cazurilor de COVID-19 prin lipsa de acţiuni şi încurajarea de evenimente cu extrem de multe personae, potrivit Agerpres.

"Este o măsură de sănătate publică care a fost aplicată şi în România, a fost aplicată şi în alte state din UE. Dacă există nemulţumiri legate de această măsură, ele trebuie adresate celor care au dus la această situaţie şi la creşterea incidenţei la nivele fără precedent şi la punerea în pericol a sănătăţii publice. Prin lipsa de acţiuni timp de trei, patru luni de zile au permis să se ajungă la această situaţie. Ba mai mult, au încurajat transmiterea prin încurajarea de evenimente cu extrem de multe persoane, care au culminat cu Congresul PNL", a susţinut Rafila, într-o conferinţă de presă.

Potrivit deputatului PSD, cauzele acestei situaţii sunt eşecul campaniei de vaccinare anti-COVID şi neluarea la timp a măsurilor necesare.

"Toate ţările din UE au vaccinat cel puţin două treimi din populaţie şi sunt alte ţări care se apropie la 90%. Noi am reuşit să vaccinăm doar o treime, este clar că persoanele nevaccinate sunt din rândul acelora din care se recrutează cazurile internate în spitale şi în terapie intensivă. (...) A doua cauză a fost legată de faptul că, începând din luna iulie, când s-a observat o creştere importantă a numărului de cazuri, nu s-a luat niciun fel de măsură. Dimpotrivă, după ce restricţiile s-au ridicat pe data de 15 mai, fără să existe nicio atingere a obiectivelor legate de vaccinare, nu s-a mai făcut nimic şi au fost încurajate tot felul de manifestări care au încurajat transmiterea infecţiei. Lucrurile acestea se răzbună acum. Guvernul a fost demis, dar responsabilitatea nu poate fi eludată de membrii fostului executiv care gestionează interimar administrarea României", a menţionat Alexandru Rafila.

El a adăugat că trebuie introduse restricţii "adaptate contextului", "realiste, nu stupide".

"Noi am avut de-a lungul timpului tot felul de măsuri stupide care nu aveau un impact asupra transmiterii, însă aveau un impact asupra modului în care afectau viaţa oamenilor şi de multe ori au fost luate făcându-se referire la specialişti, dar, de fapt, erau decizii politice, care nu aveau legătură cu recomandarea unor specialişti", a explicat Rafila.

Masca de protecţie redevine obligatorie în toate spaţiile publice deschise în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6 la mia de locuitori, potrivit unui ordinul comun semnat de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. ... si a vorbit parasuta OMS care s-a strecurat in PSD (in cazul in care romanii debarca PNL-ul de la butoanele guvernarii) pentru ca Romania sa fie in continuare controlata de Dictatura Sanitara Globala!

    Cercel e pe aceeasi fenta ca si Rafila... e alt sclav al Dictaturii Sanitare Globale care s-a infiltrat in PSD pentru a asigura continuitatea Dictaturii Sanitare in ROmania!  

    1. rafila si cercel sunt carpele OMS-ului, sclavii strecurati in PSD ca Romania sa fie mentinuta continuu in inchisoarea Dictaturii Sanitare Globale!

    Rafila, sefa INSP a spus ca toate cele patru masuri lupta cu pandemia, nu doar vaccinarea: MASCA, IGIENA, DISTANTARE.

     

    In 2019, medicii spuneau altceva: 

    31.01.2019 

    In timpul epidemiei de gripa in care se inchideau scolile, medicii spuneau asta:  

    Igiena este aproape la fel de importantă ca şi vaccinul în prevenirea îmbolnăvirii, spun medicii.  

    În timpul acesta, medicii vorbesc despre igienă strictă ca să ne ferim de gripă.  

    „Nu uitați că trebuie să ne spălăm în nas”  

    Adrian Streinu Cercel - manager Institutul Matei Balş: „Nu uitați că trebuie să ne spălăm în nas. Când ne spălăm pe față, spălăm și interiorul nasului, pentru că îl decontaminăm”.  

    Lumea a uitat complet de igienă. Dacă în 2020 rafturile cu săpun erau reduse sau goale, acum lumea nu mai dă buzna la produse de igienă. Și se vede. Se vede in UK la infectări. Se vede in România.  

    care toate tarile? croatia, ungaria, slovacia, bulgaria, slovenia, polonia, bulgaria, cel putin o tara baltica, nu mai stiu care...

    o masura de sanatate publica fara rost. bine ca daca merg de unul singur nu mai trebuie sa o port 

    creatura asta vrea psd sa fie premier ! vorba lui m. badea , in care o dat turbarea , aveti de ales !

    1. m badea a turbat de tot.

      a devenit fascistoid 

      i-a zis unui nenorocit pe patul de spital sa trebuia sa moara acasa 

      atata ura in badea pentru un om obisnuit, nu politician, este incredibila, badea a innebunit

      intre el si prelipceanu nu este nicio diferenta, prelipceanu vroia sa iti fure copiii, badea vrea sa te vada mort in casa.... lumea s-a dilit de la injectiile primite. 

      de la bani s-a dilit , le-a intrat o noua transa . si gadea joaca teatru , se da sufocat de tragediile lor inchipuite ....

      Si Ciuvica se uita cu scarba la el , la ce dejectii scotea pe gura

      daca rafila ajunge premier psd isi da foc la orice inseamna continuitate in viata politica romaneasca

      rafila si cercel sunt cele mai joase creaturi posibile 

      se urca pe umerii Romaniei Dictatura Sanitara Globala daca astia (rafila, cercel) ajung la butoane !!! 

      pai asta urmareste dancu , adica securitatea , sa -l faca tandari ca si pe pdl

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb