ALEXANDRU RAFILA: "Părinţii să-şi încurajeze copiii să meargă la şcoală, îmbolnăvirile cu noul coronavirus vor continua ani mulţi"

A.P.
Miscellanea / 1 septembrie 2020

ALEXANDRU RAFILA

ALEXANDRU RAFILA

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat astăzi că îi încurajează pe părinţi să îi trimită pe copii la şcoală, la cursuri faţă în faţă. "Indiferent cum va fi situaţia epidemiologică în septembrie, octombrie, noiembrie, această epidemie va continua. Îmbolnăvirile cu noul coronavirus vor continua ani mulţi de-acum încolo şi va trebui să învăţăm să trăim în această situaţie", a afirmat pentru Digi 24 reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), scrie Edupedu.

"Eu chiar încurajez părinţii să facă în aşa fel încât să se informeze - şi cred că şcolile sunt dornice şi ele să furnizeze toate informaţiile părinţilor legate de modul în care s-au organizat - să îşi încurajeze copiii să meargă la şcoala. Şcoala e de făcut faţă în faţă cu copiii", a declarat Rafila.

În cadrul unei intervenţii la Digi 24, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a susţinut că "problema este următoarea: indiferent cum va fi situaţia epidemiologică în septembrie, octombrie, noiembrie, această epidemie va continua. Îmbolnăvirile cu noul coronavirus vor continua ani mulţi de-acum încolo şi va trebui să învăţăm să trăim în această situaţie. Va trebui să organizăm activitatea didactică, dar şi activitatea para-didactică, adică accesul în şcoală, dezvoltarea circuitului sanitar, organizarea în şcoli trebuie să ţină cont de faptul că atât infecţia cu noul coronavirus, cât şi gripa se pot preveni dacă avem un sistem funcţional. Îngrijorarea mea este legată de funcţionalitatea acestor măsuri. Aceste măsuri trebuie verificate, pilotate, astfel încât orice punct slab să fie identificat şi copiii să se ducă în siguranţă la şcoala, dar şi cadrele didactice, pentru că trebuie protejate".

Declaraţiile acestuia vin după o conferinţă de presă comună a miniştrilor sănătăţii şi educaţiei, pe tema deschiderii şcolilor.

"Contextul epidemiologic local este cel care va oferi una dintre cele două alternative: şcoala on-line sau şcoala cu prezenţă fizică. Eu sunt sigur că majoritatea părinţilor şi mai ales copiii îşi doresc să reînceapă şcoala, pentru că altfel dacă prelungim foarte mult această şcoală virtuală impactul asupra dezvoltării lor psiho-sociale mai ales este important şi trebuie să ţinem cont şi de acest aspect", a declarat Rafila, citat de Edupedu.

"Fiecare activitate care se reia sigur că aduce şi un număr de cazuri nou, mai ales dacă măsurile nu sunt respectate", a precizat acesta.

Amintim că Rafila a mai atras atenţia, în urmă cu două săptămâni, şi cu privire la măştile pe care le vor purta copiii la şcoală. Medicul spune că ele trebuie adaptate ca dimensiune pentru cei mici.

"Am văzut proiectul de ordin. Copiii vor purta mască la şcoală. Separatoare, mască... Ştiţi care este problema? Măsurile pot să pară ideale. Întotdeauna când iei o măsură trebuie să te gândeşti şi să evaluezi care este gradul de aplicabilitate. Măsurile sunt bune, dacă ele sunt aplicabile", atrăgea atenţia Rafila, pe 20 august, tot la Digi 24.

"Masca chirurgicală la un copil este uneori mare, ele trebuie luate pentru dimensiunea copiilor. Îmi arătaţi aici o mască la un copil (vezi video - n.red.), pe care nu-l protejează aproape deloc. Masca este foarte largă, aerul intră şi iese prin lateral foare mult, iar această mască nu este utilă copilului. Şi nu este utilă nici celor care intră în contact cu acest copil. Pentru că este o mască mare.

Trebuie măşti adaptate vârstei copilului şi mărimii craniului copilului. Pentru că dacă folosim măşti pentru adulţi la copii de clasa I, ele vor fi inutile. Ele trebuie adaptate. Ori, o mască refolosibilă se poate realiza la dimensiuni.

De asta spun, dar acum e târziu, vine 1 septembrie. Trebuiau făcute simulări pentru a vedea care este cea mai bună protecţie pentru aceşti copii. Noi nu purtăm mască de dragul măştii, ci purtăm ca să limităm transmiterea bolii" - a avertizat Rafila.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Aceasta epidemie are scopuri politice care servesc FIAREI politice globaliste e normal sa continue multi ani de acum înainte.

    Părinți, nu vă transformați copiii în sclavii statului! Invatati-i sa fie oameni liberi, sa pună FIARA la pământ. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb