ALIN IACOB, AURSF: "Legea dării în plată va încuraja creditarea responsabilă"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 martie 2016

"Legea dării în plată va încuraja creditarea responsabilă"

"Camera Deputaţilor să ia în dezbatere Legea dării în plată în cel mai scurt timp"

Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) face un apel la Camera Deputaţilor să ia în dezbatere Legea dării în plată în cel mai scurt timp posibil, ca să permită adoptarea, promulgarea şi intrarea acesteia în vigoare chiar în cursul lunii aprilie, declară Alin Iacob, preşedintele AURSF.

Domnia sa menţioneză că băncile au încercat "doar să torpileze legea, au venit doar cu amendamente nerezonabile şi cu cerinţe inacceptabile".

Alin Iacob aminteşte că toţi reprezentanţii consumatorilor, împreună cu iniţiatorul proiectului de act normativ, au fost de acord să amendeze legea astfel încât să prevadă explicit că aceasta se aplică doar consumatorilor, deşi nici forma anterioară, criticată de oponenţi, nu s-ar fi putut aplica samsarilor imobiliari.

"Legea va avea consecinţe benefice asupra creditării, fiind încurajată creditarea responsabilă. Atunci când băncile vor fi conştiente că doar locuinţa reprezintă garanţia creditului, nu vor mai acorda credite de orice valoare, ci doar la nivelul pe care îl vor considera sustenabil pe termen lung, iar atunci când vor trece la executarea silită, se vor asigura că fac tot ce este necesar pentru a obţine preţul corect la vânzarea locuinţei.

În opinia sa, "atunci când ştii că această sumă reprezintă singurii bani pe care îi recuperezi şi că nu te mai poţi îndrepta asupra veniturilor debitorilor şi codebitorilor, nu îţi mai poţi permite să tratezi licitaţiile cu lejeritatea cu care o făceai înainte".

Alin Iacob menţionează că nu există nicio reglementare europeană care să se opună aplicării principiului extins al dării în plată aşa cum este el prevăzut în acest moment în textul legii adoptate de Parlament.

Alin Iacob: "BNR nu poate şi nu are dreptul să legitimeze abuzurile, nu poate să-i cauţioneze pe cei care se fac vinovaţi de dramele românilor care şi-au dorit să fie proprietari de un apartament cu trei camere şi care au ajuns să-şi pună capăt zilelor în situaţia în care i-a adus criza financiară, clauzele abuzive din contracte, creditele în valute exotice cu care au fost momiţi de către bănci, fără să li se explice enormele riscuri la care se expun".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Uite-l, gras ca un porc, ii plesneste pielea pe el ! Iacobe, inainte sa vorbesti de creditare responsabila, pune mana si mananca responsabil, ca dai dracu' in benga de la atata grasime. Cati bani in intra in cont in fiecare luna de la amaratii pe care ii amagesti sa bage 2% din impozit in asociatia ta [...]???Ce interese ai, ca tu nu iti misti slanina fara bani?! Ce comisioane ti-au promis Zamfir si hotii lui? Spune [...], ca se afla tot pana la urma, sa nu crezi tu ca scapi ! :))))

    Asta daca trece pe la shaormerie isi iau aia vacanta 5 ani:))) Asta mananca shaorma la cisterna :))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb