Alpha Bank raportează o activitate comercială în creştere, pentru prima jumătate a anului 2024

R.S.
Bănci-Asigurări / 2 august

Alpha Bank raportează o activitate comercială în creştere, pentru prima jumătate a anului 2024

Originarea de noi credite ipotecare marchează o evoluţie istorică, în creştere cu 87% faţă de S1 al anului 2023, susţinută de soluţiile optime de finanţare ipotecară. Alpha Bank Romania este recunoscută pentru expertiza în domeniul creditării ipotecare, oferind o suită completă de produse de finanţare, inclusiv opţiuni cu dobânzi fixe pentru primii cinci ani sau cu dobânzi variabile în lei sau euro, care răspund nevoilor tuturor nevoilor clienţilor, fie că este vorba de achiziţionarea sau construirea unei locuinţe. În plus, banca oferă soluţii dedicate clienţilor care se orientează spre locuinţe eficiente din punct de vedere energetic, prin intermediul creditului "Alpha Green". Alpha Bank Romania a continuat să finanţeze achiziţia de locuinţe în primul semestru şi prin programul Noua Casă, ediţia 2024.

Volumul creditelor de consum, nou acordate, a înregistrat un salt de 9%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, impulsionat de o cerere crescută pentru finanţare personală. În acelaşi timp, designul inovator al produselor şi serviciilor de creditare de la Alpha Bank a jucat un rol esenţial în această creştere facilitând accesul la finanţare mai atractivă pentru clienţi, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, depozitele clientilor au atins 3,5 miliarde euro, în creştere cu 15%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, un rezultat care confirmă adaptarea permanentă a băncii la diverse nevoi financiare ale clienţilor prin oferirea unei game diversificate de depozite care asigură flexibilitate şi randamente competitive.

În ceea ce priveşte tranzacţiile comerciale procesate de către bancă prin soluţiile de tip POS, Alpha phonePOS şi e-commerce oferite comercianţilor din zona de retail, s-a înregistrat o creştere anuală robustă de 24%.

Transformare digitală, eficienţă operaţională, timpi de aşteptare reduşi pentru clienţi

Alpha Bank România a făcut progrese semnificative în digitalizarea serviciilor sale, acesta reprezentând un obiectiv esenţial al strategiei de dezvoltare şi transformare. Banca a direcţionat în prima parte a anului noi investiţii în dezvoltarea platformelor de banking digital, pentru a oferi clienţilor o experienţă cât mai fluidă.

Din luna mai, Alpha Bank a lansat o nouă opţiune prin oferirea Asigurării Opţionale Plan de Protecţie, pentru credite şi carduri de credit, într-un proces 100% digital. Aceasta vine în completarea ofertei existente de credite de consum negarantate şi carduri de credit, care pot fi obţinute complet online, se menţionează în comunicat.

Lansarea serviciului Alpha Credit Card 100% online permite obţinerea unui card de credit în maximum 30 de minute, oriunde şi oricând, fără a fi necesară prezenţa fizică în sucursale. De asemenea, o nouă funcţionalitate a fost adăugată asistentului virtual Dana, care oferă servicii automatizate de asistenţă clienţi prin webchat, permiţându-le astfel acestora să interacţioneze rapid cu banca pentru solicitări de tip self-service.

Colaborări instituţionale: catalizator pentru creştere economică

Alpha Bank România continuă să susţină dezvoltarea sectoarelor economice cheie prin furnizarea de soluţii financiare personalizate.

Prin participarea la programele de pre-finanţare a subvenţiilor APIA, banca facilitează accesul fermierilor la capitalul de lucru necesar desfăşurării activităţilor agricole curente, contribuind la consolidarea sectorului agricol şi la creşterea economiei României.

Alpha Bank s-a alăturat Programului IMM Plus, care include şase sub-componente: IMM România Plus, AGRO Plus, IMM Prod Plus, Construct Plus, Rural Plus şi Innovation. Programul oferă garanţii şi granturi pentru capital de lucru şi investiţii, sprijinind start-up-uri, întreprinderi mici, mijlocii, companii mici cu capitalizare de piaţă medie şi companiile mari.

Tot în sprijinul IMM-urilor, Alpha Bank continuă parteneriatul strategic cu Fondul European de Investiţii (FEI), oferind solutii de finantare flexibile şi competitive susţinute de garanţii FEI de 30% şi 70%. Aceste finanţări, parte din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, vizează creşterea valorii adăugate în mediul de afaceri şi tranziţia către o economie verde. Companiile mici şi mijlocii eligibile pot accesa resurse financiare esenţiale pentru dezvoltare, consolidând astfel mediul de afaceri din România.

Ca parte a unui consorţiu, alături de alte bănci sistemice, Alpha Bank a intermediat o facilitate de credit sindicalizat în valoare de 200.000.000 EUR pentru a sprijini refinanţarea dezvoltării a 40 de clădiri logistice şi industriale verzi (Green buildings) de clasa A, deţinute de CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator listat de spaţii industriale şi logistice din Europa continentală, se precizează în comunicat.

 

Prin această serie de iniţiative şi parteneriate, banca promovează şi susţine inovaţia şi dezvoltarea economică în România, contribuind la crearea unui mediu de afaceri competitiv şi sustenabil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb