AMBASADA ISRAELULUI: "Israelul îşi exercită dreptul să îşi apere cetăţenii"

Alexandru Sârbu
Internaţional / 17 noiembrie 2012

"Israelul îşi exercită dreptul să îşi apere cetăţenii"

UPDATE 17:10

Militanţii palestinieni au lansat o rachetă înspre Tel Aviv, dar aceasta a fost interceptată în zbor de o baterie anti-rachetă israeliană.

Nu au fost înregistrate victime sau daune, potrivit autorităţilor.

UPDATE 16:51

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat azi Israelul că a încălcat un armistiţiu cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas, bombardând intensiv Fâşia Gaza, arată Antena.ro.

"Israelul face un adevărat tapaj internaţional cu cei morţi ai săi. De fapt, Israelul este cel care a încălcat armistiţiul", a declarat acesta, adăugând că speră la o încetare a ostilităţilor în curând.

UPDATE 16:10

Egipt este interesată să evite un val de refugiaţi între Egipt şi Fâşia Gaza, potrivit agenţiei americane Stratfor.

Numărul de trupe pe care Egiptul le are în Sinai, în momentul actual, nu reprezintă o ameninţare directă la adresa Israelului. Dacă Israel ar vedea în prezenţa armatei egiptene o ameninţare, aceasta ar cere Egiptului să retragă prezenţa trupelor.

Orice neconformare a egiptenilor la o solicitare israeliană de a retrage trupele ar duce la o ruptură între cele două puteri regionale, deoarece Peninsula Sinai este considerată o "zonă-tampon" între Israel şi Egipt.

UPDATE 11:38

Agenţia americană Stratfor apreciază, într-o analiză publicată ieri, că o ofensivă militară a Israelului în Gaza ar submina şi mai mult autoritatea în acest teritoriu a miliţiilor palestiniene Hamas, cărora Iranul este suspectat că le-a furnizat armament, şi ar putea face mai mult loc pentru o grupare.

"Iran avea nevoie să-şi revizuiască relaţiile cu Hamas şi să demonstreze că îşi menţine influenţa prin intermediul grupurilor militante din teritoriile palestiniene, ca parte a strategiei sale de descurajare a unui potenţial atac asupra programului său nuclear", scrie Stratfor.

UPDATE 10:28

Guvernul israelian a autorizat, ieri seară, mobilizarea a 75.000 de rezervişti, în cadrul operaţiunii "Pilon al Apărării", pe care o efectuează împotriva unor grupări palestiniene înarmate în Fâşia Gaza, conform Antena3.ro.

Opt palestinieni, dintre care cel puţin patru combatanţi ai Hamas, au fost ucişi în această dimineaţă.

UPDATE 10:12

Cartierul general al Guvernului Hamas a fost distrus în această dimineaţă, în urma unui bombardament israelian, a anunţat Guvernul Hamas, potrivit AFP.

"Cartierul general a fost distrus complet, iar case din vecinătate au fost avariate în urma bombardamentului barbar al Israelului", a declarat un oficial din cadrul mişcării islamiste palestinene.

...

Israelul îşi exercită dreptul legitim să îşi apere cetăţenii în faţa atacurilor venite din partea Hamas, ne-a declarat Ambasada Israelului în ţara noastră. "Israelul a dat dovadă de multă reţinere mult timp dar nu mai poate accepta atacurile repetate asupra cetăţenilor săi. Drept urmare, îşi exercită dreptul legitim la auto-apărare şi datoria sa de a-şi apăra civilii", ne-au arătat domniile lor.

Ţintele operaţiunilor sunt exclusiv militare şi Israelul face tot posibilul pentru a preveni rănirea civililor nevinovaţi din Fâşia Gaza, iar punctele de trecere a frontierei rămân deschise, pentru a permite trecerea normală a bunurilor şi ajutoarelor umanitare, ne-au precizat domniile lor.

Israelul cere comunităţii internaţionale să sprijine acţiunile sale şi să pună capăt atacurilor Hamas şi oricărei alte organizaţii teroriste împotriva populaţiei sale civile şi să continue să promoveze stabilitatea pentru a restaura calmul în regiune.

Ambasada Israelului ne-a declarat că, de la începutul acestui an, peste 800 de rachete şi obuze de mortier au fost lansate asupra cetăţenilor israelieni de către organizaţia terorista Hamas şi de alte organizaţii teroriste care operează sub protecţia acesteia. "Începând de sâmbătă, 10 noiembrie, mai mult de 400 de rachete au fost lansate asupra civililor israelieni, ucigând şi rănind oameni nevinovaţi, inclusiv copii. În ultimele 48 de ore, atacurile asupra Tel Aviv-ului şi a Ierusalimului marchează începutul unei etape noi, periculoase", potrivit oficialilor israelieni.

"Luptele armate din Fâşia Gaza, care continuă de unsprezece ani, sunt îndreptate asupra populaţiei israeliene civile. Vieţile a peste un milion de civili israelieni sunt ameninţate şi viata de zi cu zi a fost complet perturbată", atrag atenţia domniile lor.

Hamas conduce Fâşia Gaza şi este răspunzătoare pentru aceste atacuri, acuză diplomaţii israelieni, care acuză că, odată cu retragerea Israelului din acest teritoriu, aceasta a devenit o "bază a terorii", din cauza contrabandei cu arme din Iran, Sudan şi Libia. "Ea oferă un teren fertil pentru organizarea şi activitatea grupurilor teroriste, inclusiv cele asociate cu al-Qaeda şi Jihadul global. Toate acestea sub conducerea, din vina şi cu finanţare din partea Hamas", subliniază ambasada Israelului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb