Ambasadorul britanic în România, în vizită la unităţile din Zărneşti şi Ghimbav ale DS Smith

A.P.
Comunicate de presă / 30 iulie 2020

Ambasadorul britanic în România, în vizită la unităţile din Zărneşti şi Ghimbav ale DS Smith

Ambasadorul britanic în România, Andrew Noble, a vizitat unităţile din Zărneşti şi Ghimbav ale DS Smith, o companie din domeniul ambalajelor sustenabile, pe data de 28.07.2020, anunţă un comunicat de presă remis de DS Smith.

Excelenţa Sa a luat parte la un tur ghidat al celor două fabrici, oferit de către reprezentanţii companiei, pentru a se familiariza cu activitatea companiei. Totodată, turul a evidenţiat inovaţiile recente din domeniul fabricării hârtiei şi a soluţiilor sustenabile de design şi producţie a ambalajelor, pe care compania le-a implementat la cele două unităţi.

Alături de Ambasador, la evenimentul găzduit de DS Smith au luat parte şi Primarul oraşului Zărneşti, dl. Alexandru Lucian Igrişan şi Primarul oraşului Ghimbav, dl. Dorel Toma. De altfel, echipa DS Smith a prezentat o serie de avantaje ale activităţii lor, aduse economiei locale.

Fabrica de hârtie din Zărneşti, parte a portofoliului DS Smith din anul 2018, este cea mai mare unitate de profil din România, care satisface mai mult de jumătate din cererea locală de hârtie. Materia primă utilizată aici provine exclusiv din hârtie reciclată - un aspect cheie, ce permite României să se apropie de ţintele europene privind reciclare a hârtie şi cea a cartonului.

În România, activitatea DS Smith se desfăşoară după un model circular: în primă fază, hârtia şi cartonul colectate prin intermediul operaţiunilor de reciclare sunt transformate în hârtie de ambalaj reciclată, în cadrul unităţii din Zărneşti. De aici, hârtia este trimisă către fabricile DS Smith din Ghimbav şi Timişoara, unde este prelucrată şi transformată în noi produse de ambalaj.

Marius Juncanariu, Director, DS Smith Zărneşti spune: ˮDS Smith Zărneşti duce mai departe tradiţia locală a fabricării hârtiei. Suntem mândri să avem drept fundaţie această istorie bogată şi vom continua să lucrăm pentru a contribui la dezvoltarea economică a regiunii noastre. Vizita Excelenţei Sale reconfirmă importanţa activităţii noastre şi am fost onoraţi să putem prezenta tehnologia, importanţa acestei fabrici la nivel local, dar şi angajamentul nostru pentru viitor.ˮ

La fabrica DS Smith din Ghimbav sunt realizate ambalaje din carton ondulat, esenţiale pentru transportul, depozitarea şi comercializarea în condiţii optime a produselor de strictă necesitate, aşa cum sunt alimentele şi medicamentele

Remus Crăciun, Director General, DS Smith Ghimbav a subliniat: ˮDS Smith este o companie matură, cu o viziune bine definită în ceea ce priveşte sustenabilitatea. Cu toate acestea, căutăm în permanenţă noi modalităţi de a îmbunătăţi gama de produse şi a contribui la dezvoltarea economiei circulare. A fost o oportunitate de excepţie să-l avem pe Ambasadorul Andrew Noble alături de noi şi să discutăm asupra soluţiilor locale, pentru o provocare globală."

La finalul vizitei, Ambasadorul Andrew Noble a exprimat aprecierea sa cu privire la activitatea desfăşurată de DS Smith în judeţul Braşov, dar şi la nivel naţional, sustenabilitatea fiind, la ora actuală, una dintre cele mai importante teme de discuţie, conform comunicatului de presă.

Ambasadorul Andrew Noble a adăugat: ˮSunt extrem de mândru de DS Smith - cel mai mare producător de hârtie reciclată şi ambalaje din România. Compania s-a implicat în mod activ în susţinerea economiilor locale şi a comunităţilor, dar şi în promovarea sustenabilităţii. Este o contribuţie extrem de necesară, dat fiind că aspectele legate de protecţia mediului sunt o preocupare pentru fiecare dintre noi. Pe baza discuţiilor purtate, am încredere că activitatea desfăşurată aici va contribui în mod semnificativ, pentru ca România să îşi atingă obiectivele în materie de reciclare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb