AMD se extinde în Europa prin deschiderea unui birou regional în România

Cristian Nica
Ziarul BURSA #Companii #IT / 20 septembrie 2006

Prin stabilirea unei prezenţe permanente în România, AMD îşi propune să îşi intensifice relaţiile directe cu clienţii şi partenerii săi. Ieri, reprezentanţii firmei au anunţat numirea Ramonei Prodea ca manager pe România, Bulgaria şi Ungaria.

Pierre Brunswick, vicepreşedintele AMD pe divizia vânzări şi marketing pentru Europa de Est a declarat: "Piaţa est-europeană se dezvoltă cu paşi repezi în momentul de faţă iar aşteptările sunt ca această creştere să continue".

AMD este o companie multinaţională care proiectează şi produce microprocesoare, procesoare mobile, memorii pentru industria de calculatoare, comunicaţii şi produse electronice. Compania asigură o gamă largă de tehnologii ce vor atrage după sine soluţii pe 64 de biţi de înaltă performanţă şi pro-cesoare dual-core.

Pierre Brunswick a anunţat ieri că toate condiţiile privind acţiunea de preluare a ATI Technologies de către AMD au fost satisfăcute din punctul de vedere al politicilor antitrust şi aprobate de organismele de resort din Statele Unite, Canada şi Germania. Oficialii celor două firme se aşteaptă ca tranzacţia să fie finalizată în noiembrie 2006.

Preluarea ATI Technologies de către AMD va atrage după sine optimizarea plăcilor video în raport cu procesoarele, fapt ce va permite apropierea AMD de ideea de platformă deschisă.

AMD se mai evidenţiază pe segmentul serverelor printr-un cost redus în raport cu consumul de energie şi densitatea serverelor, lucru deloc de neglijat în cazul data-centerelor. Aici putem menţiona companii precum Ferrari, DreamWorks, LucasFilm, ca firme mari care folosesc aceste platforme. În ceea ce priveşte utilizatorul final viziunea "AMD Live" promite o interconectare mai bună a dispozitivelor mobile, adu-când mai aproape "casa inteligentă", casă în care nu o să mai folosim dispozitive de sine stătătoare şi mai multe telecomenzi, ci o să avem o conlucrare operaţională între toate dispozitivele, management centralizat şi portabilitate totală, toate acestea perfect transparent pentru utilizator, cu o singură telecomandă.

AMD (simbol AMD la bursa din New York) este o companie fondată în anul 1969 cu sediul în Sunnyvale, California. În 2006, compania a raportat vânzări de 1.22 miliarde dolari cu un profit operaţional de 102 milioane dolari , înregistrând astfel o creştere de 53% la vânzări şi 23% la profit operaţional faţă de aceeaşi perioadă a anului 2005. Referindu-ne la segmentul de servere, cota de piaţă a AMD se dublează constant din 2004.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb