AMENZI DERIZORII PENTRU INCOMPETENŢA DRUMARILOR Eterna şi fascinanta deszăpezire

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 7 ianuarie 2016

Eterna şi fascinanta deszăpezire

Căderea zăpezii de la începutul anului a reuşit să îngreuneze şi, pe alocuri, să blocheze traficul din Bucureşti, întrucât majoritatea arterelor nu au fost curăţate, din cauza indiferenţei cu care drumarii din Capitală ne-au obişnuit în fiecare iarnă.

Deşi au susţinut în repetate rânduri că sunt pregătite pentru ger, viscol şi venirea zăpezii, autorităţile şi-au demonstrat, încă o dată, incompetenţa în problema deszăpezirilor, stârnind un val de nemulţumiri din partea bucureştenilor din toate sectoarele, care s-au văzut nevoiţi să circule cu maşinile în condiţii extrem de dificile.

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, văzut de mulţi drept principalul vinovat pentru această situaţie, s-a arătat "extrem de nemulţumit de activitatea firmelor de salubrizare responsabile cu deszăpezirea în cele şase sectoare ale Bucureştiului", într-o postare pe pagina sa de Facebook, adăugând: "Aşa cum am spus şi la Comandamentul de Iarnă de pe 3 ianuarie, cine nu îşi va face treaba, va suporta consecinţele. (...) Inspectorii Primăriei au amendat toate firmele responsabile cu deszăpezirea din cele 6 sectoare cu câte 5000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin".

Reacţia primarului Capitalei a fost criticată imediat de cetăţeni, câteva zeci de mesaje venind pe pagina sa de Facebook, oamenii fiind nemulţumiţi de valoarea amenzii şi de faptul că, în fiecare an, sunt cheltuiţi foarte mulţi bani cu deszăpezirea, însă rezultatele lasă de dorit.

"Avem cam cea mai scumpă deszăpezire din lume şi noi dăm zăpada la o parte cu lama ca să o dea şoferii în stradă din nou. Voi, cei de sus din primărie, nu ştiţi că zăpada trebuie ridicată şi aruncată în Dâmboviţa?", a fost doar unul din mesajele transmise de cetăţeni către primarul Răzvan Sava.

În schimb,edilul le-a cerut responsabililor cu deszăpezirea să continue aplicarea tratamentelor pe arterele Capitalei, având în vedere avertizarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) referitoare la polei.

"Fac apel, aveţi în vedere trecerile de pietoni, pasajele, rampele şi pantele, rigolele degajate, gurile de scurgere, a fost o discuţie cum că nu sunt planurile pentru gurile de scurgere, nu le aveţi la bază, cu toate că acum doi ani Apa Nova vi le-a pus la dispoziţie. Le ţineţi secret, le ţineţi acasă, unde sunt? Ele trebuie să stea în bază. Cred că toată lumea a primit avertizare de la ANM referitoare la precipitaţii mixte, ce determină depuneri de polei, interval de valabilitate 6 ianuarie, orele 7:00 - 10:00. Vreau să continuaţi cu tratamentul pentru această avertizare de polei", le-a transmis Răzvan Sava responsabililor cu deszăpezirea, potrivit Agerpres.

Primarul general interimar a fost nemulţumit de modul în care s-a făcut deszăpezirea în Bucureşti, precum şi de modul în care s-au organizat operatorii: "O să vă citesc ce ni s-a raportat: sectorul 1 - 55 de utilaje, 146 de operatori manuali, sectorul 2 - 45 de utilaje, 73 de operatori manuali, sectorul 3 - 53 de utilaje, 22 de operatori manuali, sectorul 4 - 11 utilaje, 60 de operatori manuali, sectorul 5 - 37 de utilaje, 43 de operatori manuali, sectorul 6 - 28 de utilaje, 50 de operatori manuali, în total 394 de operatori manuali şi 299 de utilaje. Când am trecut în revistă bazele dumneavoastră aţi spus că aveţi total forţă umană 3.049 de oameni global pe toate cele şase sectoare. Avem raportat 394 de operatori manuali. Nu sunt mulţumit nici de cum funcţionaţi dumneavoastră, sunt refugii de tramvai, treceri de pietoni, staţii RATB şi trotuare unde nu s-au efectuat acţiunile de deszăpezire".

În schimb, reprezentanţii firmelor de deszăpezire au precizat că operatorii manuali lucrează în ture, conform sursei citate.

De asemenea, Poliţia Română a transmis ieri că peste 4.000 de poliţişti au acţionat pentru "limitarea efectelor fenomenelor meteo".

"Poliţiştii au acţionat cu 1.772 de mijloace auto, pentru a nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea cetăţenilor, a şoferilor, cu privire la circulaţia rutieră", se arată într-un comunicat, potrivit căruia Poliţia România monitorizează modul de derulare a contractelor de deszăpezire.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb