Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 10 februarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 11 februarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au crescut astăzi, declaraţiile privind un posibil suport oferit Greciei de către Germania având un efect semnificativ pentru restabilirea încrederii investitorilor. Creşterea a fost însă temperată de anunţul făcut de oficialii americani privind o posibilă creştere a dobânzii de referinţă mai curând decât anticipau pieţele.

    Întâlnirea de joi a oficialilor europeni ar putea aduce măsuri concrete de susţinere a situaţiei financiare a Greciei. Astfel, ministrul de finanţe german Wolfgang Schaeuble a declarat astăzi că regulile Uniunii privind astfel de situaţii sunt mai flexibile decât se anticipase, iar opţiunile de ajutor pentru Grecia se extind şi dincolo de o simplă garantare a împrumuturilor contractate de aceasta. Declaraţiile au dus la cea mai mare creştere a bondurilor elene de la introducerea monedei unice şi au avut efecte pozitive asupra evoluţiilor pieţelor occidentale.

    Producţia industrială a Franţei a scăzut în mod neaşteptat în decembrie, declinul lunar de 0.1% venind după o creştere de 0.6% în luna noiembrie. Un declin similar a fost înregistrat şi în Italia, unde producţia industrială a scăzut în ultima lună a anului cu 0.7% faţă de noiembrie.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb