Anchetă internă la Bursa din Tokyo pentru tranzacţii suspecte

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 noiembrie 2010

Companii importante din Japonia au lansat emisiuni de acţiuni noi anul acesta, în pofida slăbirii pieţelor acţiunilor, dar şi a dobânzilor foarte mici din ţară, care fac creditele mai atractive.

Companii importante din Japonia au lansat emisiuni de acţiuni noi anul acesta, în pofida slăbirii pieţelor acţiunilor, dar şi a dobânzilor foarte mici din ţară, care fac creditele mai atractive.

Tokyo Stock Exchange (TSE - Bursa de Valori din Tokyo) investighează unele tranzacţii suspecte cu acţiuni al căror preţ a scăzut semnificativ înainte ca societăţile să anunţe majorări de capital. Autoritatea de reglementare a pieţei valorilor mobiliare din Japonia monitorizează, la rândul său, această situaţie.

"Derulăm investigaţii în astfel de cazuri, în care sunt suspectate tranzacţii bazate pe informaţii confidenţiale", au anunţat reprezentanţii bursei, adăugând: "Am primit plângeri de la investitori locali şi străini cu privire la posibile tranzacţii derulate în baza unor informaţii privilegiate. Acordăm o atenţie specială acestor cazuri".

Oficialii TSE nu au nominalizat companiile vizate de anchetă şi nu au oferit detalii cu privire la investigaţie.

Potrivit cotidianului britanic Financial Times, TSE şi autoritatea de reglementare a pieţei nipone de capital analizează posibile tranzacţii bazate pe informaţii confidenţiale (insider trading), mai precis vânzări short care au crescut substanţial ca volum înaintea anunţurilor de majorare a capitalului. Publicaţia menţionată susţine că este vorba despre 20 de companii, printre care se numără "Nippon Sheet Glass" Co. şi "Tokyo Electric Power" Co. Acţiunile aces-tora au scăzut semnificativ înaintea anunţului privind lansarea emisiunilor de titluri.

Masahyuki Kishino, purtător de cuvânt al "Tokyo Electric", a declarat că societatea îşi protejează informaţiile şi consideră că este prea puţin probabil ca aceasta să fi fost sursa vreunei informaţii confidenţiale. "Informaţia nu putea să se scurgă din compania noastră", a spus Masahyuki Kishino.

Reprezentanţii "Nippon Sheet Glass" nu au comentat situaţia.

"Nippon Sheet Glass" a anunţat la data de 24 august că va vinde acţiuni, iar în cele două săptămâni care au precedat anunţul, titlurile societăţii au pierdut 15%. Acţiunile "Tokyo Electric Power" Co. au scăzut cu 6% înaintea anunţului privind majorarea de capital, lansat în 29 septembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb