ANDREEA PAUL:  "Cei în vârstă care vor să muncească ar trebui scutiţi de plata CAS"

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 20 ianuarie 2015

O măsură de scutire de la plata CAS, la angajat şi la angajator, ar trebui discutată pentru persoanele în vârstă care doresc să rămână active în câmpul muncii, a declarat ieri, la o conferinţă pe tema pensiilor private, deputatul Andreea Paul, prim-vicepreşedinte PNL. În opinia sa, o astfel de măsură ar degreva bugetul public de povara cheltuielilor cu pensiile şi ar menţine pe piaţa muncii pe cei care îşi doresc să rămână activi (această fiind o opţiune).

Potrivit deputatului PNL, proiecţiile bugetare arată că presiunea pe buget a cheltuielilor cu pensiile va fi de aproximativ 13,5% din PIB, cam a 13-a ca mărime din Uniunea Europeană (UE).

Andreea Paul a menţionat că, dacă în prezent Germania este ţara europeană cu cea mai îmbătrânită populaţie din punctul de vedere al vârstei medii, în 2060 România va fi ţara cu cea mai bătrână populaţie din Europa.

"Avertismentul este grav, pentru că unul din fundamentele creşterii economice este forţa de muncă", a subliniat deputatul PNL, care a adăugat că în următorul sfert de secol vor pleca în străinătate încă trei milioane de români.

Andreea Paul a mai spus, potrivit Agerpres, că, pe zona pensiilor private, randamentele sunt bune şi asumarea publică a deciziei privind cota de contribuţie este fermă, fără riscuri de a fi modificată brutal, artificial sau neanunţat, dar nu este dezbătut deloc în România un pachet colateral de măsuri pentru asistarea îmbătrânirii frumoase, fiind necesare măsuri sociale pentru susţinerea familiei şi pentru păstrarea populaţiei active în câmpul muncii.

"Există, de asemenea, riscurile legate de reducerea în România a speranţei de viaţă sănătoasă, mai ales la bărbaţi. Nu se vorbeşte deloc în dezbaterea publică despre aceste lucruri, care vor avea cu fiecare an care trece, o presiune din ce în ce mai mare asupra bugetului de stat", a mai spus Andreea Paul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb