Angajaţii de la fabrica de anvelope "Continental" se pregătesc de grevă

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 12 iulie 2004

După un şir de proteste de avertisment, aproape 1.000 de angajaţi de la fabrica de anvelope "Continental Automotive Product" SRL din Timişoara sînt pregătiţi să declanşeze greva generală deoarece patronatul refuză să încheie cu sindicaliştii un contract colectiv de muncă, transmite Rompres.

Pînă în luna aprilie a acestui an, muncitorii de la "Continental" nu au avut voie să-şi înfiinţeze un sindicat în fabrică şi, drept urmare, ei s-au înscris în sindicatul UMT (al Uzinelor Mecanice Auto) afiliat la Cartel Alfa, care a obţinut, prin decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă, dreptul de a-i reprezenta în faţa conducerii. Dacă acest deziderat al salariaţilor s-a realizat, liderul de sindicat Zaharia Zbercea a informat că ei mai au o serie de nemulţumiri vizavi de patronul german, în ceea ce priveşte condiţiile foarte grele de muncă, la temperaturi foarte ridicate, obligativitatea de a lucra în flux continuu, fără a se respecta zilele legale de sărbătoare, sîmbăta, duminica sau alte zile declarate libere de Legislativul României, şi neplata acestor ore suplimentare.

Pe de altă parte, directorul general al "Continental Automotive Product" Timişoara, Martin Kleindorf, susţine că orice formă de protest al salariaţilor este considerată ilegală deoarece între patronat şi muncitori există un contract colectiv de muncă.La rîndul său, directorul Direcţiei de Muncă Timiş, Radu Groza, a precizat vineri, pentru Rompres, că respectivul contract colectiv de muncă este datat din 2001 şi, legal, nu mai este valabil deoarece trebuia renegociat anual. Mai mult chiar, în aprilie 2004, conducerea s-a prezentat la Forţele de Muncă pentru semnarea unui nou contract de muncă, alături de cîţiva reprezentanţi ai angajaţilor, dar nu a fost invitat şi sindicatul. Conform lui Radu Groza încheierea legală a unui contract colectiv de muncă, în astfel de condiţii, se poate realiza doar între patronat şi sindicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. va rog

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb