Angajaţii Nitroporos Făgăraş nu vor fi disponibilizaţi în acest an

Ovidiu VRÂNCEANU
Companii #Bunuri Industriale / 1 decembrie 2010

În urmă cu o lună, proprietarul grupului InterAgro, Ioan Niculae, anunţa că va sista activitatea tuturor combinatelor chimice pe care le deţine, şi că va disponibiliza întregul personal

Deşi în urmă cu o lună proprietarul grupului InterAgro, Ioan Niculae, era destul de hotărât să sisteze activitatea combinatelor chimice pe care le deţine, cel puţin la societatea Nitroporos SRL Făgăraş, compania care a luat locul vechiul combinat Nitramonia Făgăraş, cei 625 de angajaţi nu au primit încă notificările de trimitere în şomaj.

Directorul companiei, Ion Gherghe, ne-a declarat că "cel puţin în acest an nu vom face disponibilizări". Potrivit acestuia, compania a sistat activitatea de producere a amoniacului, dar "momentan prelucrăm amoniacul pe care l-am produs până acum în azotat de amoniu". Gherghe spune că societatea a fost extrem de afectată de sistarea aplicării ordonanţei care dădea dreptul procesatorilor care chimizau gazul să obţină materie primă mai ieftină, "dar încă mai avem speranţe că se poate ajunge la un acord care să acorde beneficii procesatorilor din industria chimică din România".

Momentan, compania a întrerupt activitatea de pregătire a reluării producerii de amoniac, deoarece "nu este destul gaz în sistem, iar, după cum ştim, în lunile de iarnă populaţia consumă mai mult".

În urmă cu o lună, Niculae spunea că Ordonanţa 54/2009 a fost singura măsură de sprijin economic adoptată de Guvernul Boc, care a avut ca rezultat păstrarea celor 7.000 de locuri de muncă, situate în general în zone monoindustriale, fără a mai fi luate în considerare şi locurile de muncă din industriile furnizoare. "În cazul în care combinatele chimice nu ar mai funcţiona, nici Romgaz nu ar mai avea piaţă de desfacere, mai ales că nu ne-au furnizat decât 63% din necesarul stabilit prin contract, restul fiind cumpărat de la alţi furnizori", a răspuns Niculae acuzaţiilor că InterAgro ar fi consumat jumătate dintre gazele furnizate de Romgaz.

Pentru redeschiderea companiei Nitroporos Făgăraş a fost nevoie de o investiţie de 40 de milioane de lei, pe lângă cele zece milioane de euro plătite în 2007 pe activele combinatului chimic Nitramonia Făgăraş, după ce acesta intrase în lichidare voluntară.

Fabrica urma să producă zilnic 900 de tone de amoniac, 700 de tone de azotat de amoniu şi 250 de tone de azotat de amoniu exploziv, folosit la carierele de piatră şi construcţia de drumuri. Nitroporos produce îngrăşăminte şi a fost înfiinţat în 2008, în urma lichidării voluntare a Nitramonia Făgăraş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb