Angela Merkel este împotriva planurilor unor guverne regionale din Germania de a lăsa hotelurile deschise de Crăciun

J.P.
Internaţional / 30 noiembrie 2020

Angela Merkel este împotriva planurilor unor guverne regionale din Germania de a lăsa hotelurile deschise de Crăciun

Cancelarul Angela Merkel s-a arătat împotriva planurilor unor guverne regionale din Germania de a lăsa hotelurile deschise de Crăciun, avertizând că există riscul ca pandemia de Covid-19 să se înrăutăţească, notează Reuters, care citează surse din interiorul unei videoconferinţe care a avut loc luni.

Rata de infectare în mai multe landuri din Germania a crescut semnificativ în ultimele şapte zile, în ciuda carantinei parţiale introduse la începutul lunii noiembrie, cu scopul precis de a controla răspândirea virusului.

Săptămâna trecută, Merkel şi premierii de stat au convenit ca anumite măsuri să fie relaxate înainte de sărbătorile de iarnă. Însă, într-o conferinţă video a conducerii partidului conservator care a avut loc luni, cancelarul german a spus că nu poate înţelege planurile unor state din nord şi vest, unde epidemia este mai puţin severă, de a permite hotelurilor să se deschidă pentru ca familiile care locuiesc în zone îndepărtate să se reunească.

Participanţii la întâlnire au declarat pentru Reuters că Merkel vede acest aspect ca fiind deosebit de riscant în ceea ce priveşte creşterea numărului de infecţii pe tot teritoriul Germaniei. În ciuda părerii pe care o emite cancelarul Angela Merkel, liderii regionali au ultimul cuvânt cu privire la ceea ce se întâmplă în landurile din structura federală a Germaniei.

Intervenţia lui Merkel ar fi avut loc cu puţin timp înainte de o reuniune a "cabinetului care se ocupă de problema coronavirusului", la care se aşteaptă ca miniştrii să discute în continuare şi să stabilească cu exactitate ce măsuri se vor lua în fiecare zonă.

Săptămâna trecută, Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri germane au participat la o videoconferinţă în care s-a decis ca în perioada sărbătorilor de iarnă să fie permise reuniuni de până la 10 persoane din diferite familii, copiii cu vârste până la 14 ani nefiind incluşi în acest calcul.

"Situaţia nu ne permite din păcate să anulăm restricţiile impuse în noiembrie. Restaurantele, barurile rămân închise, activităţile sportive şi culturale sunt întrerupte, la fel ca şi găzduirea de turişti în hoteluri. Măsurile se aplică, deocamdată, până pe 20 decembrie. Este însă probabilă o prelungire a lor", spunea atunci Angela Merkel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb