ANI: Senator PNL găsit în incompatibilitate

M.D.
Politică / 18 mai 2018

Eleonora-Carmen Hărău (Sursa foto: Facefook)

Eleonora-Carmen Hărău (Sursa foto: Facefook)

Senatorul PNL Eleonora-Carmen Hărău ar putea fi acuzată de fals în declaraţii după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că s-a aflat în incompatibilitate pentru că, din 2012 şi până în prezent, a îndeplinit atât funcţia de parlamentar, cât şi pe cea de cenzor supleant la o societate comercială.

Eleonora-Carmen Hărău a fost deputat PNL în perioada decembrie 2012 - decembrie 2016, iar din decembrie 2016 este senator, în această perioadă ea fiind şi cenzor supleant la Ameritech SA.

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că Hărău Eleonora-Carmen s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 20 decembrie 2012 - 21 decembrie 2016, întrucât a deţinut simultan calitatea de deputat şi funcţia de cenzor supleant la Ameritech SA. De asemenea, Hărău Eleonora-Carmen s-a aflat în incompatibilitate şi în perioada 21 decembrie 2016 - 05 mai 2017, întrucât a deţinut simultan calitatea de senator şi funcţia de cenzor supleant la aceeaşi societate comercială. (...) Potrivit dispoziţiilor art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, "Calitatea de deputat şi senator este, de asemenea, incompatibilă cu: [...] cenzor la societăţile comerciale [...]", transmite ANI.

Agenţia a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în acest caz, senatorul putând fi acuzat de fals în declaraţii.

ANI precizează că Eleonora-Carmen Hărău a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, însă nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere. Incompatibilitatea constituie abatere disciplinară şi se sancţionează prin interzicerea de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb