ANTICORUPŢIE: Ministerul Dezvoltării Regionale, apreciat în Raportul MCV

F.A.
Anticorupţie / 23 ianuarie 2014

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a fost menţionat în Raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), la secţiunea "Exemple de luptă împotriva corupţiei-Proiecte", raportul subliniind importanţa măsurilor preventive, în special instruirea funcţionarilor publici în cadrul proiectelor anti-corupţie coordonate de MDRAP şi de alte ministere, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Raportul MCV arată că "proiectele specifice în domeniul anti-corupţiei, cum sunt cele ale ministerelor educaţiei, sănătăţii şi dezvoltării regionale, precum şi ANAF, au continuat. Un aspect important îl reprezintă sesiunile de instruire a funcţionarilor publici, care demonstrează accentul pus pe măsurile preventive în lupta împotriva corupţiei".

MDRAP instruieşte funcţionari publici, pentru prevenirea corupţiei în administraţia publică, prin proiecte finanţate din fonduri europene.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a declarat: "În Raportul MCV se vorbeşte pentru prima dată despre nişte proiecte ale Guvernului şi sunt prezentate ca exemple de bune practici câteva acţiuni din educaţie, sănătate, justiţie, dezvoltare regională şi administraţie publică. Sunt proiecte pe care le-am derulat noi şi le derulăm în continuare şi cu ONG-uri şi cu instituţiile europene şi care sunt foarte bine apreciate".

Alte menţiuni din Raportul MCV se referă la evoluţiile pozitive privind Strategia Naţională Anticorupţie (SNA) 2012-2015, unde MDRAP contribuie activ. Este vorba, în special, de creşterea semnificativă a implicării reprezentanţilor autorităţilor locale: în prezent, 2.532 autorităţi participă la implementarea SNA.

Astfel, în luna martie a anului trecut, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Justiţiei au încheiat un protocol de colaborare pentru implementarea SNA. În baza protocolului, MDRAP a preluat coordonarea Platformei de cooperare a administraţiei publice locale şi a sprijinit Secretariatul tehnic al SNA în gestionarea comunicării cu autorităţile locale şi în realizarea misiunilor de evaluare tematică a stadiului de implementare a SNA la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale şi centrale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb