"Washingtonul nu remarcă nicio retragere a trupelor ruse de la graniţa ucraineană"

ANTONY BLINKEN: "Washingtonul nu remarcă nicio retragere a trupelor ruse de la graniţa ucraineană"

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 16 februarie 2022

Antony Blinken

Antony Blinken

SUA-Reuters(prin Agerpres)-16 februarie 2022:Secretarul american de stat Antony Blinken a declarat miercuri că Statele Unite nu au observat până în prezent nicio retragere a trupelor ruseşti masate aproape de frontiera cu Ucraina şi că, dimpotrivă, Moscova îşi deplasează unităţi esenţiale mai aproape în zonă.

Rusia a anunţat anterior că unele dintre forţele concentrate în apropierea frontierei ucrainene sunt în curs de retragere miercuri. În schimb, NATO afirmă că dislocarea de trupe ruseşti acolo continuă, evaluare împărtăşită de Blinken într-un interviu matinal.

''Iată ce spune Rusia şi iată ce face Rusia. Şi nu am văzut nicio retragere a forţelor ei'', a spus secretarul american de stat în interviul acordat postului MSNBC. ''Vedem în continuare unităţi esenţiale deplasându-se către graniţă, nu dinspre graniţă'', a susţinut el.

Într-un mesaj televizat transmis ieri, preşedintele american Joe Biden a estimat la circa 150.000 numărul soldaţilor ruşi comasaţi în apropierea frontierei ucrainene, mult peste estimarea de circa 100.000 despre care se vorbea până în prezent. Liderul de la Casa Albă a apreciat totodată că o invazie rusească în Ucraina rămâne posibilă, în pofida anunţului anterior al Moscovei că o parte din trupele sale comasate la frontiera ucraineană vor fi retrase la bazele lor permanente.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat ieri că statele occidentale nu au venit cu un răspuns constructiv la cererile Rusiei privind securitatea europeană, dar el doreşte continuarea negocierilor şi a asigurat că Rusia nu vrea război. Vorbind la o conferinţă de presă comună la Moscova alături de cancelarul german Olaf Scholz, preşedintele rus a reafirmat aceste solicitări, în special încetarea extinderii NATO, mai ales către Ucraina, retragerea trupelor şi armamentelor Alianţei din statele care au aderat la ea după 1997, şi controlul rachetelor cu rază intermediară de acţiune.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. probabil sunt preocupati cu invazia! apropos.....a fost invadata ucraina? ca am nu am avut semnal astazi toata ziua.....

    detensionarea situatiei cunoaste o panta descendenta lenta si va dura pana in 23 aprilie '22(asta daca nu se razgandeste Putin si executa atacul - sanse mici...)

    dincolo de 23 aprilie 2022 grijile Lumii nu mai sunt date de un razboi ... ci de explozia unei crize economice si caderea salbatica a burselor (in toata lumea).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb