ANTREPRENORIAT Conservarea legumelor, o afacere de familie în comuna Putineiu, Giurgiu

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 16 ianuarie 2015

Conservarea legumelor, o afacere de familie în comuna Putineiu, Giurgiu

Ionela Batrînache, 40 de ani, vrea să-şi înfiinţeze în comuna Putineiu, unde locuieşte, o linie de procesare legume, idee apărută în timp ce participa la cursurile organizate de Asociaţia React în judeţul Giurgiu. "Experţii care au venit să vorbească cu noi, cursantele, ne-au explicat paşii principali pe care îi presupune deschiderea unei afaceri şi mă gândesc să folosesc în acest scop suprafaţa de teren pe care o deţin. Contez pe familie şi cred că băieţii mei ar fi bucuroşi să-şi ajute mama", a declarat Ionela.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, rata şomajului în rândul persoanelor de sex feminin a crescut la nivelul României de la 4,33% la 4,60%, în iulie 2014. Mai mult, în luna noiembrie 2014, în judeţul Giurgiu existau 6.547 de şomeri înregistraţi, din care aproape jumătate erau femei.

Scopul cursurilor de lucrător în domeniul conservelor din fructe şi legume şi al celor de antreprenoriat, absolvite de Ionela, este să acorde femeilor fără ocupaţie oportunitatea de angajare sau de iniţiere a unei afaceri. Prin proiectul "Anotimpuri la borcan", Asociaţia React va oferi cursantelor şi spaţiul necesar realizării sigure şi vânzării legale a conservelor din fructe şi legume. Astfel, trei centre culinare comunitare de procesare a legumelor şi fructelor, avizate igienic şi sanitar, vor fi înfiinţate în comunele cu cele mai multe absolvente interesate să devină antreprenoare.

Prin "Anotimpuri la borcan", vor fi organizate cursuri gratuite pentru un total de 560 de femei care locuiesc în mediul rural din regiunile Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman), Centru (Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu) şi Bucureşti-Ilfov. Persoanele interesate trebuie să fi absolvit nivelul minim de şcolarizare obligatorie şi să nu fie angajate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa se mai faca si in zona MOLDOVEI astfel de cursuri ca urla saracia in oameni traiesc de pe o zi pe alta mare saracie mai este

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb